За його словами ситуація стосовно Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону є надуманою. Медичний заклад і надалі функціонуватиме та надаватиме кваліфіковану медичну допомогу.

Минулого року військовими медиками центру проліковано майже 13 тисяч пацієнтів. Серед них не лише військовослужбовці та військові пенсіонери, які лікуються безкоштовно, а й більше 4-х тисяч жителів обласного центру, які мають вибір в отриманні медичних послуг, – розповідає полковник медичної служби Ігор Данильчук.Це в першу чергу говорить про високу кваліфікацію медичного персоналу центру та про медичну апаратуру, якою обладнано медичний заклад. Крім того цього року для покращення надання медичних послуг для Військово-медичного центру центрального регіону ми плануємо закупити медичного обладнання більш як на мільйон гривень.

Порушуючи питання про оптимізацію чисельності військових лікувальних закладів Міністерства оборони, Ігор Данильчук зауважив, що у Вінниці, зокрема, відбудеться лише незначна оптимізація за рахунок управлінської структури та обслуговуючого персоналу, що не вплине на якість надання медичної допомоги. А загалом, у перспективі, кількість військових медиків та медичних закладів Міноборони, необхідних для надання медичної допомоги військовослужбовцям, працівникам та військовим пенсіонерам буде оптимізовано пропорційно до скорочення чисельності самих Збройних Сил до 2017 року зі збереженням законодавчо гарантованого рівня медичної допомоги.

– Позиція Міністра оборони у цьому питанні однозначна – не буде порушена жодна конституційна норма щодо надання медичної допомоги пенсіонерам Збройних Сил України, ветеранам та інвалідам, – наголосив тимчасово виконуючий обов’язки директора Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України.



Переглядів: 11541
Поширень: 0