Вітаючи колектив закладу, Іван Мовчан запевнив, що найближчим часом центр отримає кошти, необхідні для оснащення центру та завершення благоустрою.

урочисте відкриття Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

– Дуже важливо мати єдину структуру екстреної медицини, яка працюватиме якісно, чітко і професійно. Адже від цього залежить життя важкохворих чи потерпілих людей, – наголосив голова ОДА у вітальному слові. – Я сподіваюся, що нове приміщення спонукає вас мислити відповідальніше і працювати оперативніше.

урочисте відкриття Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Реконструкція будівлі для створення центру розпочалася у 2010 році. Роботи здійснювалися за кошти державного та обласного бюджетів. Реконструйоване приміщення центру відповідає сучасним вимогам. На його базі планується створення оперативно-диспетчерської служби з єдиною центральною диспетчерською, яка буде оснащена сучасною технікою і контролюватиме пересування бригад для визначення оптимального маршруту руху до хворого чи потерпілого.

Завершується створення обласного територіального медичного об’єднання «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», до складу якого ввійде обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та шість станцій швидкої медичної допомоги.

урочисте відкриття Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Для вчасного доїзду до місця виклику (у місті – за 10 хвилин, у сільській місцевості – за 20 хвилин) в області створено 50 пунктів постійного та тимчасового базування бригад швидкої медичної допомоги.

Лідія Діденко і Іван Мовчан

У 2012 році за рахунок централізованих закупівель область отримала 40 нових санітарних автомобілів, обладнання яких дозволяє підтримувати життя важкохворого під час транспортування. Як повідомила директор Департаменту охорони здоров’я і курортів Лідія Діденко, для безперебійного функціонування служби екстреної медичної допомоги на території області, потрібно ще 140 автомобілів.

спецавтомобілі швидкої медичної допомоги

Для звернень громадян з питань реформування та надання екстреної медичної допомоги відкрито цілодобову «гарячу лінію» – 67-01-20.



Переглядів: 11599
Поширень: 0