Акція «Година Землі» була розпочата у 2007 році в Австралії. Вже за рік вона почала поширюватися на увесь світ, і в 2008 році до неї долучилось більше 50 мільйонів людей із 35 країн світу. До України екологічна акція «Година Землі» дійшла у 2009 році.

Минулого року до «Години Землі» приєдналось більше 7 тисяч міст у 152 країнах по всьому світу. Це і Москва, Гонконг, Ріо-де-Жанейро, Париж та інші, а в Україні – це Київ, Вінниця, Донецьк, Одеса, Сімферополь та інші міста, які також на одну годину вимкнули світло на відомих пам’ятках архітектури, які є символами цих міст.

Організатор акції, Всесвітній Фонд Природи (WWF), має на меті продемонструвати солідарність світової спільноти у боротьбі з глобальним потеплінням. Акція проходитиме за підтримки Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Для довідки:

З 2009 року Вінниця приєдналась до щорічної акції «Година Землі». Щовесни у визначений день у місті вимикається світло на Вежі у сквері Козицького. Окрім цього, усі охочі городяни вимикають на одну годину електроенергію у своїх домівках. Минулого року у Вінниці та Дніпропетровську в рамках екологічної акції проходили ВелоГодини Землі. Тоді усі бажаючі долучались до велопробігу центральними частинами міст на підтримку розвитку альтернативних видів транспорту. Цьогоріч усі бажаючі вінничани, власники бізнесу та підприємства також можуть долучитися до заходу, вимкнувши світло у своїх оселях та закладах на 60 хвилин.



Переглядів: 3708
Поширень: 0