Католицька пасхаНаступного дня після великих релігійних свят українцям дається загальнодержавний вихідний. Через те, що у нашій державі переважна кількість людей сповідує православне християнство, то такі вихідні даються саме після великих православних свят. Найближчим святом, після якого надаватиметься вихідний день, є Пасха, яку православні християни святкуватимуть 5 травня.

Однак у Вінниці проживає значна кількість городян, які сповідують і інші віри. Тому 28 березня, напередодні католицької Пасхи, виконком Вінницької міської ради прийняв рішення звернутися до керівників закладів, установ та організацій міста з пропозицією надати своїм працівникам, які є католиками, вихідний день після свята. Тобто, якщо людина сповідує католицьке християнство, вона може звернутися до свого керівника щодо надання їй вихідного дня у наступний понеділок.

«До нас зверталися представники різних релігійних конфесій, тому ми вирішили піти їм назустріч, - каже міський голова Володимир Гройсман. – Вінниця завжди була толерантним містом і це ще один крок для утвердження в місті цих цінностей».

Це рішення стосується не тільки людей, які сповідують католицьку віру, а й належать до інших релігійних конфесій. Вони також можуть звернутися до керівництва про надання вихідного дня після своїх великих релігійних свят. ​



Переглядів: 3711
Поширень: 0