СКА буде передано у власність громади міста

Спортивний комплекс площею більше 3,4 тис. кв. м за радянський часів був потужною спортивною базою. Раніше СКА обслуговувався військовим госпіталем, а кілька років тому перейшов у підпорядкування Повітряних сил. Відвідувачами комплексу є не тільки військовослужбовці, а й звичайні вінничани, але через те, що басейн більш вже як десятиріччя не працює, а спортивні зали мають застаріле обладнання та потребують капітального ремонту, комплекс відвідує незначна кількість людей. Питання про те, що місто готове прийняти будівлю у комунальну власність піднімалося міським головою Володимиром Гройсманом протягом кількох років, але на рівні Міністерства оборони воно не зрушувало з місця.

Два тижні тому під час робочої зустрічі у Вінниці Міністра оборони України Павла Лебедєва, голови державної обласної адміністрації Івана Мовчана та міського голови Володимира Гройсмана було обговорено ряд питань щодо взаємодії. В тому числі мером міста було знову підняте питання про можливість передачі СКА у власність громади міста. Під час цієї робочої поїздки Павло Лебедєв відвідав спортивний комплекс і зауважив, що нажаль, на сьогоднішній день його приміщення знаходиться у плачевному стані. Однак, якщо міська влада буде ефективним управлінцем та зможе відновити роботу закладу, він посприяє тому, щоб приміщення перейшло до комунальної власності міста.

29 березня Міністр оборони повідомив міському голові Вінниці, що Міністерство згодне передати приміщення СКА місту за умови забезпечення працівників оборони 5 службовими квартирами. За словами Володимира Гройсмана вартість будівлі спортивного комплексу є досить значною, тому така пропозиція для міста буде вигідною. Проходження усіх процедур (підписання угоди, затвердження Кабміном) може зайняти 5-6 місяців. Після чого буде розроблено кошторисну документацію на реконструкцію приміщень та закупівлю необхідного обладнання. «Ми маємо підтримку губернатора у цьому питанні, тому я думаю, що на створення спортивного комплексу будуть виділені кошти ще й з обласного бюджету, - каже міський голова Володимир Гройсман. – В результаті ми отримаємо сучасний заклад з якісним басейном та спортивними залами, які зможуть відвідувати як військовослужбовці, так і усі бажаючі вінничани». ​



Переглядів: 7208
Поширень: 0