Міський голова Володимир Гройсман, коментуючи ці чутки, заявив ще минулого тижня, що підтримав би ідею будівництва такої клініки, але не ціною вирубки дерев, і що таке рішення не може прийматись без врахування думки територіальної громади міста Вінниці

Однак вивчення ситуації показало, що на сьогоднішній день земля під такий проект не відведена і проекту як такого не має. Мова йшла лише про одне з можливих бачень реалізації такого проекту.

Сьогодні, 8 квітня, у Вінницькій обласній державній адміністрації відбулась спільна нарада керівництва області та міста, на який губернатор Вінниччини Іван Мовчан сказав: «Якщо держава підтримала б створення міжрегіональної університетської клініки у нашому регіоні, то для нас це був би проривний проект. В нинішній ситуації мова йде лише про перспективу, і загострювати питання вважаю передчасним. Але щоб ситуація не обростала чутками і щоб на ній ніхто не спекулював, ми спільно з керівництвом міста і керівництвом університету створимо робочу групу по цьому проекту і напрацюємо рішення по всіх проблемних моментах та представимо їх на розсуд громади».

Після наради Володимир Гройсман ще раз підкреслив, що вирубки лісу ніхто не допустить: «Якщо проект знайде державну підтримку, ми спільно з ОДА підберемо і запропонуємо альтернативні варіанти її розміщення, щоб зберегти Лісопарк. Знищувати ліс, коли можна знайти інші території в місті чи районі, не розумно. І цього ні губернатор, ні я – не допустимо».

Отже, у даному питанні поставлена крапка.

 



Переглядів: 7812
Поширень: 0