шпаргалкаМіська молодіжна рада запропонувала учням, студентам та викладачам оприлюднити найоригінальніші види шпаргалок, оголосивши конкурс шпаргалок.

Організатори навіть не сподівались на такий ажіотаж. До оргкомітету конкурсу надійшло більше півтисячі реальних шпаргалок. До конкурсу допускались будь-які екземпляри, які стали в нагоді хоча б один раз при здачі іспиту чи заліку.

Прикольні способи виготовлення шпаргалок надсилались на електронну адресу [email protected].

Конкурс шпаргалок

За підсумками конкурсу Міська молодіжна рада за сприяння відділу у справах сім’ї, молоді та туризму і торговельно-розважального комплексу «Магіцентр» влаштували унікальну виставку шпаргалок.

конкурс шпаргалокЦя виставка працювала лише один день 10 лютого у тогово-розважальному комплексі «Магіцентр». Під час проведення виставки нагородили авторів найоригінальніших шпаргалок. Свої призи отримали п’ятеро студентів, які взяли участь у конкурсі.

Найбільш цікавими визнані: шпаргалка-чупа-чупс, мініатюрна рукописна шпаргалка, багатоступеневі шпаргалки-крокодили, шпаргалка під накладними нігтями, шпаргалка – заколка для волосся, шпаргалка – просканована етикетка з пляшки лимонаду.

Серед викладацької номінації головний приз у вигляді енциклопедичної збірки книжок «Що?, Як?, Звідки?, Коли?» отримала випускниця педагогічного університету, яка надала для конкурсу цілу колекцію шпаргалок, вилучених у своїх учнів.


На жаль, більшість конкурсантів неохоче оприлюднюють назви предметів і навчальних закладів, в яких вони використовують конкурсні шпаргалки, але із задоволенням беруть участь у виставці.

Організатори переконані, що такий веселий конкурс призведе до зменшення використання шпаргалок на іспитах, адже після виставки способи списування перестали бути таємницею.

Окрім іншого, викладачі переконують, що коли студент готує шпаргалку, він не тільки читає, але й занотовує, а значить запам’ятовує набагато більше навчального матеріалу.

А студенти і учні говорять, що здача іспиту зі шпаргалкою набагато справедливіше ніж купівля оцінок за гроші. Шпаргалка бореться з корупцією в освіті.

Додаткова інформація:
відділ у справах сім’ї, молоді та туризму Вінницької міської ради,
тел.59-52-82


Переглядів: 4832
Поширень: 0