Валерія Лутковська у Вінниці

11 квітня із робочим візитом до Вінниці приїздила Валерія Лутковська, Уповноважений Верховної Ради України з питань захисту прав людини. На особистий прийом до неї записалось більше десятка вінничан. В основному городяни скаржились на тривалість досудового слідства, на не виконання рішень суду, неефективність органів прокуратури або правопорядку тощо. Ті ж із вінничан, які прагнули потрапити на прийом але, зважаючи на обмежений час та щільний графік робочого візиту омбудсмена, не встигли зустрітися особисто, передавали їй свої письмові звернення, які пані Лутковська пообіцяла розглянути якнайшвидше.

Валерія Лутковська у Вінниці зустрілася із мером міста Володимиром Гройсманом

Крім цього, під час перебування у Вінниці пані Лутковська відвідала центр реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія», провела зустріч із дитячими омбудсменами у Палаці дітей та юнацтва, де домовилась про спільну діяльність та співпрацю. Крім того, Валерія Лутковська зустрілась із Вінницьким міським головою Володимиром Гройсманом. Мер міста розповів про особливості соціальної роботи у місті Вінниці. Цього ж дня у омбудсмена була заплановано відвідування Вінницької установи відбування покарань №1.

Валерія Лутковська зізнається, що не завжди вдається переконати громадян, що найбільш ефективним захистом власних прав є саме звернення до суду. «Під час прийому громадян вінничани, так само як і багато інших мешканців різних міст України, найчастіше скаржились на тривалість досудового слідства. Були нарікання на ефективність органів прокуратури чи міліції, на не виконання рішень судів тощо, - розповідає Валерія Лутковська.Досить часто є звернення, які не відносяться до моєї компетенції, зокрема щодо того чи іншого рішення суду тощо».

Під час прес-конференції Уповноважений Верховної Ради України з питань захисту прав людини повідомила журналістам, що у Вінниці її найбільше вразила робота «Прозорих офісів» та робота із дитячими омбудсменами. «Більше за все мене вразило ставлення міського голови до деяких питань організації діяльності центрів адміністративних послуг, - говорить пані Лутковська.Крім того, мене вражає та кількість часу і зусиль, які витрачає міська влада на роботу дитячих омбудсменів. Я не бачила ще такої уваги, яка б приділялась дитячим проблемам, і я ніде не бачила, щоб діти брали таку активну участь в організації роботи міста».



Переглядів: 5589
Поширень: 0