Департаментом освіти і науки на виконання доручення Вінницької обласної державної адміністрації затверджено Посадову інструкцію водія шкільного автобуса. Новостворений документ визначає основні обов’язки і права водія, а також покладає на нього особливу відповідальність щодо перевезення дітей дошкільного та шкільного віку. Згідно з Інструкцією основним обов’язком шофера є забезпечення безпеки перевезення дітей за будь-яких погодних та дорожніх обставин, а також чуйне та уважне ставлення до них.

Щодо основних зобов’язань, то особа, яка перевозитиме дітей, повинна дотримуватися розкладу руху автобуса та знати особливості маршрутів. Перевізник дітей не може порушувати правил дорожнього руху, правил перевезень пасажирів автомобільним транспортом в Україні, а також інших правил щодо організації роботи шкільного автобуса, його технічної експлуатації та забезпечення перевезення пасажирів.

Окрім писаних норм, водій шкільного автобуса повинен керуватися й загальновизнаними правилами етикету, мати охайний вигляд та пам’ятати, що, перебуваючи на службі, також долучається до виховання дітей.

Одночасно з Інструкцією, для водіїв шкільних автобусів було розроблено спеціальну форму одягу, без якої вони не зможуть виїжджати на маршрут.

форма для водіїів шкільних автобусів

форма для водіїів шкільних автобусів

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації розроблено нормативний документ і для пасажирів шкільного автобусу: в Правилах визначено норми поведінки для забезпечення максимального комфор ту та безпеки руху пасажирів та водіїв.



Переглядів: 7339
Поширень: 0