Цьогоріч учасниками фестивалю «Барвінкове кружало» стануть шість закордонних колективів, які представлятимуть Грузію, Китай, Польщу, Росію, Сербію та Чорногорію. Свої яскраві номери представлять також колективи із різних міст України. Загалом у фестивалі візьмуть участь майже тисяча дітей.

Барвінкове кружало

Щороку навесні до Вінниці приїжджають дитячі хореографічні колективи із різних країн світу, аби взяти участь у Міжнародному фестивалі «Барвінкове кружало». За увесь період існування фестивалю його учасниками стало більше 10 тисяч дітей із 15 країн світу та різних регіонів України.

Цьогоріч упродовж чотирьох днів учасники фестивалю даруватимуть вінничанам цікаві номери, в яких за допомогою співів та танців, знайомитимуть із національними традиціями народів світу. 26 квітня о 14:30 у театрі Садовського відбудеться церемонія відкриття і концерт учасників «Барвінкового кружала». А вже наступного дня об 11:00 вінницький народний ансамбль танцю «Барвінок» вітатиме учасників фестивалю. «Наші вихованці підготували для кожного іноземного колективу музичний подарунок, - розповідає директор ансамблю Петро Бойко. – Зокрема, чоловічий хор співатиме для колективу із Грузії їх національні пісні. Номери підготовлені для кожної із країн-учасників фестивалю, із збереженням національних особливостей та фольклору».

Як повідомила заступник міського голови Валентина Балицька, 28 квітня у Будинку Офіцерів пройде концерт «Дружби» всіх «фестивальців». «Кожен колектив підготував цікаву концертну програму, яка обов’язково сподобається вінничанам, - каже Валентина Балицька. – Слід також наголосити, що вхід на фестиваль дитячої хореографії абсолютно безкоштовний, тому відвідати його матимуть можливість усі бажаючі».

29 квітня для учасників фестивалю буде проведена гра на знання історії Вінниці. Минулого року такий захід був проведений вперше, але настільки прийшов до вподоби дітям, що організатори вирішили і надалі проводити інтерактивну гру. Цього ж дня о 17:00 у театрі Садовського відбудеться заключний гала-концерт VIII Міжнародного дитячого фестивалю народної хореографії «Барвінкове кружало».



Переглядів: 6201
Поширень: 0