Варена ковбаса, маргарин, майонез, плавлений сирок та інші товари, які були відібрані спеціальною комісією, проходили дослідження на ДП «Вінницястандартметрологія». 15 підприємств Вінниці та Вінницької області отримали логотип «Якість по-вінницьки», яка підтверджує якість та безпеку харчових продуктів.

Третій рік поспіль у місті реалізовується Програма якості та безпеки товарів «Якість по-вінницьки». У магазинах міста, в присутності представників місцевих засобів масової інформації, спеціальна комісія відбирає певну групу продуктів харчування різних торгівельних марок українських товаровиробників і передає її на перевірку якості та безпеки до підприємства «Вінницястандартметрологія».

Минулого року було досліджено 12 найменувань різноманітної продукції (ковбаса варена, вода газована та негазована, маргарин, майонез, рибні пресерви, згущене молоко, рафінована олія, сосиски тощо). Крім товаровиробників Вінницької області, перевірці підлягали продукти виробників Херсонської, Львівської, Полтавської, Харківської, Волинської, Кіровоградської, Чернівецької, Тернопільської та інших областей. Серед вінницьких підприємств логотип «Якість по-вінницьки» отримала продукція 15 підприємств області.

Під час проведення досліджень також виявлялась продукція, яка не відповідала вимогам нормативних документів, а саме: ГОСТ, ТУ, ДСТУ, причиною яких є порушення як при виробництві, так і під час зберігання та реалізації харчових продуктів (зокрема, всі відібрані зразки кисломолочного сиру).

Крім цього, упродовж 2012 року проводились перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог чинного законодавства (1771 перевірка), притягнуто до адмінвідповідальності 955 осіб, знято з реалізації та забраковано понад 26 тон неякісної, небезпечної та забороненої до ввезення в Україну продукції, більше сотні осіб було відсторонено від роботи.

Міський голова Володимир Гройсман зазначає, що потрібно продовжувати реалізацію програми і надалі задля того, аби вінничани споживали лише якісні та безпечні продукти. «Прикро чути, що далеко не вся продукція відповідає вимогам якості, - говорить Володимир Гройсман. – Шкода, що ми не маємо права оголошувати тих товаровиробників, чиї продукти харчування не відповідають вимогам нормативних документів для того, аби люди могли орієнтуватися у тій продукції, яку можна або не варто купувати. Слід і надалі продовжувати рухатись у тому напрямку і інформувати громадян про торгові марки, які є безпечними та якісними і не зможуть заподіяти шкоди здоров’ю населення».

Усі передачі "Якість по-вінницьки" можна переглянути тут.



Переглядів: 3771
Поширень: 0