Свій лист про цінність води Олександра Гарбар адресувала засновнику і голові ради директорів корпорації «Майкрософт» Білу Гейтсу. Після цієї перемоги Олександра представлятиме Україну у фіналі конкурсу на міжнародному рівні.

Національний конкурс молодіжних творів на тему «Напиши листа і поясни, чому вода є цінним природним ресурсом», проводиться в Україні вже невперше. Школярі пишуть листи про цінність води для життя та направляють до дирекції державного підприємства зв’язку «Укрпошта». Далі філіали поштових відділень визначають переможців, роботи яких в подальшому надсилаються до Міжнародного бюро Всесвітнього поштового союзу.

Цього року найкращим твором визнано лист учениці 8-го класу вінницької школи-ліцею №7 Олександри Грабар. Дівчина написала листа засновнику корпорації «Майкрософт» Білу Гейтсу, в якому звертається із пропозицією створити в Україні фонд «Вода для життя». У своєму листі вінничанка запропонувала продовжити справу дев’ятирічної дівчинки Рейчел Беквіз, яка попросила своїх друзів не дарувати на день народження іграшок, а пожертвувати гроші на порятунок дітей з Африки, які вмирають від хвороб після вживання брудної води. Після смерті маленької дівчинки, було зібрано 1,2 мільйони доларів, які допомогли врятувати життя 60 тисячам людей.

«Більшість людей думає, що повинні робити тільки те, що може забезпечити їхні сім’ї з фінансової точки зору. Ми обираємо пріоритети, забуваючи найголовніше. Але якщо не ми, то хто? Ми навчилися плавати, як риби, літати, як птахи... Залишилося навчитися жити, як люди… - йдеться у листі Олександри Грабар. - Пропоную спільними зусиллями людей, небайдужих до майбутнього, заснувати в Україні фонд «Вода для життя», подібний тому, який створила маленька Рейчел. Вірю, що саме це зможе врятувати майбутні покоління моєї рідної України та світу. Якщо ми не будемо думати про завтрашній день, то він просто може не настати».

В обласному етапі конкурсу творів було також відзначено роботи Дмитра Афанасьєва з смт. Літин (2 місце) та Тетяни Козінової з села Безіменне, Козятинського району (3 місце). Після проведення національного етапу конкурсу, участь в якому брали переможці обласного туру, кращим визнали лист вінничанки Олександри. Саме її лист представлятиме Україну у фіналі міжнародного конкурсу.

Лист Олександри Гарбар у прикріпленому файлі.



Переглядів: 8114
Поширень: 0