31 травня у Вінниці відкрилось нове сучасне підприємство – ТОВ «Бастіон». На цьому заводі виготовляються фасадні матеріали з полімерних композицій. Червону стрічку під час урочистого відкриття підприємства перерізали голова Ради директорів холдингу «Альта-Профіль» Сергій Тетерюк, голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан та Вінницький міський голова Володимир Гройсман.

Підприємство «Бастіон» входить до складу холдингу «Альта-Профіль». Раніше виробництво розміщувалось у Броварах (Київська обл.), але інвестор прийняв рішення про перенесення усіх виробничих потужностей до Вінниці. В 2009 році відбулось придбання окремих будівель промислових корпусів збанкрутілого підприємства ДПЗ-18 та розпочалось їх відновлення.

завод Бастіон у Вінниці

Сьогодні на ТОВ «Бастіон» вже виготовляється вініловий сайдинг. Розташоване підприємство на частині території, яка колись належала підшипниковому заводу. Інвестор викупив приміщення трьох цехів, реконструював їх, впорядкував прилеглу територію. Голова Ради директорів холдингу «Альта-Профіль» Сергій Тетерюк розповів, що 31 травня введено в експлуатацію перший пусковий комплекс, який передбачає виготовлення, зберігання та реалізацію вінілового сайдингу. Поки що на підприємстві працює 130 робітників. Згодом планується ввести в експлуатацію цеха термопласт-автоматів по виготовленню ливарних стінових панелей; розширити складські приміщення для сировини і готової продукції; завершити благоустрій території. Коли завод запрацює на повну потужність, він забезпечить робочими місцями більше 300 вінничан.

завод Бастіон у Вінниці

«Другу чергу підприємства планується запустити при сприятливих економічних умовах на початку 2015 року. Тоді потужність виробництва складатиме 101 тонна продукції на добу. Зараз – 31 тонна, - розповідає директор ТОВ «Бастіон» Дмитро Арцибашев. – Середня зарплата на сьогоднішній день складає 2 тисячі гривень. Ми розуміємо, що це невеликі гроші, але ми тільки розпочали працювати. І я впевнений, що до кінця року рівень зарплати зросте».

завод Бастіон у Вінниці

Голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан каже, що кожна інвестиція – це розвиток території. «Люба інвестиція – це величезний плюс в економіку області. А це підприємство є ще й підтвердженням того, що ми завжди декларуємо – бізнес, який приходить в область, має бути впевнений, що тут йому буде комфортно, що тут влада всіх гілок йому створить умови для праці та розвитку», - говорить Іван Мовчан.

«Нам дуже приємно, що для введення нових виробничих потужностей цього підприємства було обрано саме місто Вінницю, - говорить міський голова Володимир Гройсман. – Сьогодні ми маємо досить оптимістичний настрій щодо наших підприємств в цілому на території міста. Багато наших підприємств зараз нарощують потужності, збільшують об’єми продукції та кількість робочих місць. Це означає, що питання економічної активності нашого міста рухається в позитивному напрямку, і умови, які ми намагаємось створити, дають свої результати».

Для інформації

Група компаній «Альта - Профіль Україна» розпочала свою діяльність на ринку України в 2004 році. На початку становлення фірми основним напрямком діяльності підприємства була оптова торгівля оздоблювальними матеріалами з пластмас (пластикові панелі, підвіконня, сайдинг, цокольний сайдинг, вагонка, пластикові відкоси і т.д.), виробництва російської холдингової компанії «Альта-Профіль» ( м. Москва, РФ).

У 2007 році компанією «Альта-Профіль Україна» розпочато власне виробництво ряду оздоблювальних матеріалів на територіальній базі ЗАТ «Броварський завод пластмас» ( м. Бровари, Київської обл.) з використанням сучасних технологій та обладнання світових лідерів екструзійної промисловості, згодом виробничі потужності було перенесено в м. Вінницю.

В даний час основним профілем діяльності компанії є виробництво та реалізація високоякісних фасадних матеріалів з полімерних композицій під ТМ «Альта-Сайдинг», «Альта-Профіль», «KANADA плюс», «Block House» тощо.

ТОВ «Альта-Профіль Україна» реалізує свою продукцію з пластмас більш ніж 600 суб\'єктам підприємницької діяльності, які розташовані у всіх адміністративно-територіальних одиницях України, та планує у цьому році вихід на найближчі закордонні ринки ( Молдова, Грузія, Румунія ).

Сьогодні «Альта-Профіль Україна» - це компанія, яка динамічно розвивається і постійно нарощує виробничі потужності, до складу якого входить підприємство з іноземними інвестиціями ТОВ «Бастіон 2009». Загальна вартість реконструкції придбаних для потреб заводу приміщень колишнього ДПЗ-18 - 42,5 млн. грн. Вартість будівельно-монтажних робіт і обладнання - 31,5 млн. грн., в т.ч. 1-го пускового комплекту - 20,53 млн.грн. Загальна виробнича площа – 7592,8 кв.м., в т.ч. 1-го пускового комплексу - 4767,3 кв. м.

На сьогоднішній день виробництво оснащено сучасним європейським обладнанням (Theysohn, Opdenhoff, MTI, PENTA, Microsan), котре забезпечує не тільки високу якість продукції, а й екологічну безпеку.



Переглядів: 19951
Поширень: 0