Як швидко біжить час і як швидко ростуть діти. Особливо чужі. Ця банальність не має ніякого відношення до Вінницького міського палацу мистецтв. Одного разу переступивши поріг зразкової муніципальної творчої майстерні естрадного мистецтва для дітей та юнацтва «Зоряна мрія» діти будь якого віку, національності, статі стають для педагогічного та мистецького колективу «Зорі» назавжди своїми. За їх успіхами слідкують, ними пишаються, їх завжди чекають. І діти відповідають своєму творчому гніздечку особливою шаною.

      Зоряна Мрія Зоряна Мрія

Останні числа травня, або перше число червня уже протягом 17 років для творчої майстерні стає новою крапкою відліку. Це час рахувати курчат.

Переповнена зала. Незважаючи на щедрий дощ перед початком концерту. Напружена передстартова метушня технічних працівників. На сцену виходить оркестр «Клондайк бенд». Це ще одна традиція — працювати «на живо» у супроводі оркестру. Традиція і привілей, бо «Зоря», чи не єдиний заклад культури регіону, який може собі це дозволити.

Зоряна Мрія

Відкривати фестиваль доручили учасниці фіналу національного «Дитячого Євробачення 2012» Олені Гернезі. Вона підготувала новий ліричний номер «Аве Марія» у супроводі танцювального ансамблю «Есферо» (керівник Людмила Шекер). Олена неодноразово перемагала на різних поважних міжнародних конкурсах. Підкорювати вершину за вершиною надихає дівчину її викладач з вокалу Леся Смішко.

Ліричному старту шоу додають енергії вихованці зразкового ансамблю бального танцю данс-клуб «Болеро». «Золото, срібло, бронза на Чемпіонаті України», «Золотий врожай у лютому», «Туреччина плескала переможцям з «Болеро». За цими назвами статей можна скласти календар основних яскравих подій, - виступів та досягнень клубу за останній рік. Номер називається «На хвилях ретро» (керівник Світлана Зарубіна).

      Зоряна Мрія Зоряна Мрія

Після танцюристів на сцені з\'являється Анна Гехт. Перший сценічний виступ дівчинки відбувся в 7 років з піснею «33 корови»… І свій перший гол вона забила теж в сім років ... Аня шанувальниця футболу і залюбки грає в улюблену гру з хлопцями. Сьогодні вона виконує пісню з репертуару Шер «The Shoop Shoop Song».

      Зоряна Мрія Зоряна Мрія

Від Анни мікрофон естафетою передається Анастасії Остапець. Дівчина любить подорожувати і вже відвідала більше десятка європейських країн. Найбільше враження на дівчину справила зустріч з Папою Римським у Ватикані та виступ у Римському театрі опери. Незабутня для неї перемога на Міжнародному фестивалі «Париж Же тем», де вона отримала ІІ місце і спеціальний супер-приз за найкращий сценічний костюм, який придумала і виготовила власними руками мама Анастасії - Наталья Миколаївна. Для фестивалю Анастасія обрала відому грузинську пісню «Суліко».

Далі глядачі на хвилях музичних ритмів вирушають на прогулянку до теплого моря разом з Аліною Шкуропат, Юлею Поліщук та Євгеном Ар‘єю. Юля займається гімнастикою, Алінка обожнює малювати. А Євгену на день народження подарували справжній гірський велосипед! Тож настрій у лідера тріо самий позитивний.

       Зоряна Мрія Зоряна Мрія

Ще один танцювальний номер «Битва діджеїв» виконують наймолодші вихованці народного колективу сучасного танцю данс-клуб «Болеро» (тренер Тетяна Клименко). Гарна ідея грає на боці маленьких початківців. Зал у захваті.

І знову лірика. Крістіна Марполь і Макс Білоконський співають дуетом. Мій англійський не дозволяє дослівно все зрозуміти, але емоціональність виконання твору не залишає у мене сумнівів — щось про шалене кохання.

Зоряна Мрія

Знову на сцені тріо, але тепер у гарних українських шатах Світлана Сокиран, Даша Котелянець і Уляна Ольгіна. Уляна в квітні здобула перемогу в обласному конкурсі юних піаністів, Світлана стала кращою на «Пісенному вернісажі» в Києві, а Даша виборола перемогу в Міжнародному фестивалі аудіо-візуальних мистецтв, який проходив в німецькому місті Дрездені. Вона презентувала свій мультфільм «Ох,ла-ла-ла», який зайняв І місце. До речі пісню до мультфільму Даша написала в співавторстві з польським композитором Яном Чайкою. Що казати – талановиті дівчата! Разом вони виконують попурі з знаменитих шлягерів української естради минулого століття.

На сцені зразковий хореографічний колектив «Степ-компанія» (керівники Леся та Микола Семенови) з танцювальною композицією, яку вже можна вважати класичною «Велика перерва». Номер завершується овація зали.

       Зоряна Мрія Зоряна Мрія

Настає черга наймолодшої учасниці звітного шоу Дарини Красновецької, яка цього року успішно дебютувала на Міжнародному конкурсі «Музична парасолька», і отримала особисте запрошення від голови журі на конкурс до Санкт-Петербургу. Дарина та її друзі з клубу сучасного танцю «Болеро» виконують пісню “Оранжево небо”.

Далі вихованці Андрія Маковія та Наталі Зозулі підтверджують свій клас зразкового ансамблю бального танцю номером «В ритмах ча-ча-ча».

Ольга Мельник дебютувала в «Зоряній мрії» майже десять років тому.

З того часу в співочій кар‘єрі дівчини сталося багато цікавого. Участь в конкурсі «Народна зірка-4», знайомство з Лолітою , Оленою Мозговою, творча співпраця з Владом Топаловим, перемога на Міжнародних конкурсах «Червона рута», «Пісні моря». Для шанувальників свого співочого таланту (а я один з них!) Ольга приготувала розкішний подарунок пісню з репертуару гурту «Радіохед» «History Repeating». Браво, Ольга!

      Зоряна Мрія Зоряна Мрія

Але моє серце меломана просто розривається навпіл між фанатіння за Ольгу і захопленням перед талантом наступної учасниці концерту Еліною Мбані.

З перших нот пісні потрапляєш в полон її унікального тембру. Їй пощастило одній із перших серед вихованців «Зоряної мрії» виступати з професійним оркестром на щорічному Вінницькому джазовому фестивалі, а в 2012 році потрапити у загал талантів телевізійного шоу «Х-фактор».

Ще одним дарунком любителям джазу є переможець всеукраїнського джазового конкурсу вихованець Ірини Воєної та Андрій Семенов з піснею «Night in Tunisia» з репертуару неперевершеної Елли Фіджиральд. На клавішах йому акомпанує Юрій Кондрицький.

Парад «зоряномрійних» вокалістів завершує Анна Носова з піснею «Вітер шепоче». Дівчина має різносторонні інтереси, займається художньою фотографією і бере активну участь в різних Всеукраїнських соціальних конкурсах-проектах. Весною цього року її фото-робота «Молодь за здоровий спосіб життя» зайняла І місце в міському конкурсі.

Останні овації конерту зривають з запальним гопаком юні артисти ансамблю народного танцю «Квіти Поділля» (керівники Олена та Сергій Солодських). Протягом останнього року вони відвідали Міжнародні фестивалі в Києві, Туреччині, Польщі. Де б не виступали вихованці ансамблю глядачі завжди із задоволенням дивляться їх яскраві номери.

       Зоряна Мрія Зоряна Мрія

Шоу завершуєте гарними та правильними словами від директора міського палацу мистецтв Євгена Майданика. Його вдячність не лише маленьким артистам, а їх викладачам та тренерам. З неназваних мною: Віра Майборода (керівник майстерні), Віолетта Нагорна, Тетяна Станик, Марина Дмітрієва, Дарина Мельник.

А я б хотів би ще відмітити режисера шоу Аллу Когут, сценариста і режисера візуальних ефекті Юрія Постового, технічну групу під орудою Сергія Щербатюка. І безперечно гурт «Клондайк бенд» у складі: клавіші - Богдан Совик, барабан - Сергій Мельник, тромбон - Олександр Камінський, бас-гітара - Вадим Совик, керівник та гітарист – Олександр Маладика.

А ще мого товариша співака та композитора Геннадія Білявського, який колись подав ідею створення творчої майстерні «Зоряна мрія», а на протязі концерту дуже талановиту вручав усім учасникам дипломи від мера міста, а напри кінці не витримав і заспівав разом з дітьми гімн фестивалю.



Переглядів: 10371
Поширень: 0