Його мета полягає в прискоренні реструктуризації двох підприємств Міноборони – ДП «732 Вінницький ремонтний завод» та ДП МОУ «45 ЕМЗ». В результаті ці заводи планується об’єднати та забезпечити розвиток реструктуризованого підприємства, збільшити кількість робочих місць та підвищити об’єми виробництва.

У жовтні минулого року відбулось засідання відомчої комісії концерну «Укроборонпром», на якому розглядалось питання оптимізації та реструктуризації підприємств Міністерства оборони України. 23 листопада 2012 року міжвідомчою комісією з реструктуризації підприємств оборонно-промислового комплексу під головуванням Міністра оборони України затверджено план реструктуризації 21 підприємства, в тому числі двох вінницьких – ДП МОУ «45 ЕМЗ» та ДП «732 Вінницький ремонтний завод».

Після реструктуризації передбачається передача активів «Вінницького ремонтного заводу» на баланс «45-го заводу». План реструктуризації та оптимізації розроблений фахівцями концерну «Укроборонпром» та Державного інституту техніко-економічних досліджень. Реалізація надлишкового майна, а саме будівель, які не використовуються у виробничому процесі, дасть змогу створеному підприємству оновити основні фонди, впровадити сучасні технології та підвищити ефективність використання майна.

Сьогодні на двох вінницьких підприємствах працює близько 400 чоловік. Наразі 45-ий завод займається сільськогосподарським машинобудуванням, і його продукція є конкурентоспроможною не тільки на українському ринку, але й за кордоном. Та підприємство несе великі втрати на енергоносії, адже практично все його обладнання зношено більш як на 80%. «Найголовніше, що ми маємо гарного керівника заводу, який має розуміння і впевненість у тому, що має зробитися на заводі протягом трьох років, є конструкція, як навести лад і що необхідно зробити для модернізації будівництва, - каже голова Вінницької обласної державної адміністрації Іван Мовчан.

За словами заступника гендиректора державного концерну «Укроборонпром» Володимира Лайшева, головна мета Меморандуму, який сьогодні підписано, – це плідна співпраця області, міста та концерну в плані реорганізації підприємств, оптимізація їх потужностей і земельних ділянок, в тому числі, які мають органічно вписатися в план розвитку території. Після реалізації усіх заходів, до 2015 року, передбачається збільшення кількості робочих місць до 700 чоловік та об’ємів виробництва.

«Я сподіваюся, що до кінця року ми закінчимо реструктуризацію згідно чинного законодавства, - каже Володимир Лайшев - На сьогодні стоїть питання розібратися у активах, які є на підприємстві, звести баланс, провести інвентаризацію і після цього буде прийматися рішення щодо передачі майна в повному обсязі на 45-й завод».

Міський голова Володимир Гройсман зауважив, що вперше зустрічається з тим, що державна структура, а саме концерн «Укроборонпром», професійно опікується реорганізацією підприємств, напрацьовує відповідні механізми розвитку. «Це дуже професійний шлях відновлення підприємства. Нам потрібно динамічно розвивати працююче підприємство, збільшити кількість робочих місць, товарообіг, а, відповідно, зросте заробітна плата працівників заводу, - каже мер. - Багато що залежить від менеджменту підприємства, державної політики, але те, що залежить від нас на території – ми зробимо швидко та якісно. Ми домовились, якщо буде прийнято рішення концерном щодо реалізації надлишкових територій та майна, то це буде робитися відкрито і через публічні аукціони. Будемо формувати пакетні пропозиції, щоб на цій території, можливо, створювалися додаткові виробництва та потужності».



Переглядів: 9884
Поширень: 0