7 травня, відповідно до Плану підготовки Повітряних Сил ЗС України на 2013 рік, в селі Лаврівка, поблизу Вінниці пройшло заняття з практичного тренування із виживання на місцевості льотного складу. Захід проходив під керівництвом начальника Центру управління пошуково-рятувального забезпечення польотів авіації Збройних Сил України полковника Володимира Благодатських.

Вінницькі військові авіатори тренуються до виживання в екстремальних умовах

Військові авіатори відповідно до програми тренувань відпрацьовували дії льотного складу після вимушеного покидання повітряного судна або вимушеної посадки, під час зниження під куполом парашута та після приземлення, напрацьовували навики використання предметів наземного авіаційного забезпечення, наявного аварійно-рятувального майна у питаннях виживання в умовах автономного існування, відпрацьовували організацію табору та побудову тимчасових сховищ, удосконалювали вміння у складних умовах обстановки здобувати та готувати їжу, розводити багаття, орієнтуватися на місцевості в денний та нічний час.

За словами полковника Володимира Благодатських, подібні тренування проводяться у Повітряних Силах двічі на рік, головним завданням якого є навчання льотного складу правильно діяти в будь-якій екстремальний, нестандартній ситуації, до прибуття допомоги.

– Під час практичних занять ми навчаємо льотний склад виживати у гірській, лісовій місцевості, на водоймищах, і при цьому ефективно використовувати усі підручні засоби,– зазначив полковник Володимир Благодатських.



Переглядів: 6229
Поширень: 0