Регіональна інспекція державного архітектурно-будівельного контролю затвердила проект зведення на місці невеликого одноповерхового будиночка дев\'ятиповерхівки. Планований будинок, а правильніше дев\'ятиповерхова квартира, розміститься на шести сотках в історичному центрі Вінниці, пише "РЕАЛ".

будівництво будинку по вулиці Червонохрестівській

За словами директора департаменту архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міськради, чотири роки тому місцевій владі було повідомлено про бажання власника провести реконструкцію будинку №12 по вулиці Червонохрестівська. «Відповідно до законодавства ми маємо право лише погоджувати вимоги до проекту. Тоді мова йшла про додавання двох поверхів. А в нинішньому році інспекція ДАБК затвердила проект 9-поверхового будинку. Він в принципі там поміститися не може. Щодо узгодження - це наслідки кардинальної лібералізації дозвільної системи. Формально передбачена відповідальність за порушення інспекцією будівельних норм, але формально», - пояснює Максим Петрович.

будівництво будинку по вулиці Червонохрестівській

Про «тертя» між ДАБКом і мерією відомо давно, як і наслідки розбіжностей. Правда, подібного раніше не було. До затвердження проекту міська влада наполягала на внесенні інспекцією ряду зауважень до проекту. З близько десятка претензій була врахована одна - про стенд, який у результаті поставили в правильному місці.

Якщо припустити, що дев\'ятиповерхівка на Червонохрестівській все ж з\'явиться, що очікує сусідні будівлі, які знаходяться в безпосередній близькості від "будиночка", навіть припустити складно. Можуть і впасти ... Не дай Бог, звичайно. Міська влада, м\'яко кажучи, в шоці, хоча формально вплинути на ситуацію не в змозі.



Переглядів: 1858
Поширень: 0