26 червня завершився 12-денний табір - пригода «Вперед і вгору - 2013», яку подарувала дітям Вінницька обласна правозахисна організація «Джерело надії» за фінансової підтримки Міжнародної організації з міграції Представництва в Україні, Хмельницького обласного благодійного фонду "Карітас", Управління у справах сім\'ї та молоді Вінницької ОДА і за співпраці з Пластом - Національною скаутською організацією України.

Табір "Вперед і вгору - 2013"

Незважаючи на те, що табір проводився вдруге, багато в чому він став експериментальним. Цього року було змінено місце проведення – з села Кліщів Вінницької області табір переїхав на південний берег Криму. Також було відкоректовано програму табору відповідно до нових умов.

Табір "Вперед і вгору - 2013"

Успіх попереднього табору надав нам впевненості у власних силах і цього року ми запросили ще більше учасників: 21 підліток з Вінниці та області.

На самому таборі учасниками опікувались шестеро дорослих:

- комендант табору – Алла Студілко;
- заступник коменданта – Анатолій Студілко;
- бунчужний – Олег Невмивака;
- організатор творчого дозвілля – Вероніка Авдєєва;
- виховниця – Ольга Петровська;
- психолог – Лілія Островська.

Головними завданнями табору були: оздоровлення, згуртування, підвищення лідерського потенціалу, гармонізація особистості дітей.

Табір "Вперед і вгору - 2013"

Відповідно до завдань було розроблено програму табору, яка складалась з наступних блоків:

  • здоров’я та фізичне виховання (купання в морі, щоденні прогулянки по ялівцевому гаю, ранкова руханка, ігри та змагання, здорове харчування);
  • психологічне здоров’я (вправи та ігри для пришвидшення адаптації в нових умовах, спілкування з виховниками, тренінги, направлені на командотворення, розвиток лідерських якостей, гармонізацію особистості);
  • розвиток креативності та естетичного сприйняття (екскурсії в Севастополь, Фороську церкву, щоденні імпрезки, творчі завдання, майстер-класи з ліплення, плетення мандали та файничок, виготовлення ловця снів, орігамі);
  • розвиток навичок самоорганізації та самостійності (дотримання розпорядку дня, планування вільного часу, триденна мандрівка в ліс).

Табір "Вперед і вгору - 2013"

Базова програма табору розроблялась таким чином, щоб змінювати послідовність завдань для учасників, задіювати і розкривати різні прояви їх особистостей. Під час таборової програми завдання і розваги чергувались так, щоб діти були максимально зайняті весь день, але не втомлювались.

Табір "Вперед і вгору - 2013"

Родзинкою програми стала триденна мандрівка в ліс, під час якої учасники вдосталь награлись в рухливі ігри, накупались в гірському озері, співали та розважались біля вечірньої ватри, навчились розкладати намети, розпалювати вогонь, стріляти з лука та пневматичної зброї, готувати їжу на вогнищі. Близькість природи та спартанські умови допомогли підліткам розвити в собі такі якості як: витривалість, наполегливість, товариськість, бажання допомогти іншим.

Табір "Вперед і вгору - 2013"

Ще одним цікавим моментом таборування став візит гостей – пані Анук із Швейцарії та пані Оксани - національного координатора програми "Протидія торгівлі людьми" МБФ "Карітас Україна", які завітали на проект з моніторинговим візитом. Гостям настільки сподобалась невимушена атмосфера табору, доброзичливість учасників та неповторні краєвиди південного Криму, що вони не хотіли нас залишати.

Табір "Вперед і вгору - 2013"

Для організаторів та проводу табору дуже важливою стала позитивна оцінка наших гостей, але ще більш важливою є оцінка самих учасників табору:

  • "Я не хочу розлучатись з учасниками та виховниками табору. Нехай цей чудовий табір не припиняє свого існування!" - Настя Г.
     
  • "Я дякую табору за багато цікавих та веселих пригод, за масу емоцій! Якби можна було б, я ще залишилась би!" - Євгенія Т.
     
  • "Я вдячний табору "Вперед і вгору - 2013" за добре проведений час, за нових друзів! Дякую за спортивні ігри та подорож по Криму й ночівлю в наметах. За духовне, моральне і фізичне збагачення щиро дякую організаторам!" Руслан Р.
     
  • "Табір "Вперед і вгору - 2013" оздоровив мене не тільки з зовні, а й з середини. В цьому мені допомогли тренінги. Мені сподобалось як ми грали в різні ігри, які навчили нас бути справжніми друзями і міцною командою! А ще було здорово, як ми жили в лісі в наметах!" - Настя П.

….

Після таких відгуків важко не думати про продовження пригоди під назвою «Вперед і вгору!». Тому уже сьогодні ми думаємо про можливості продовження гарних таборових традицій і починаємо планування та організацію наступного (сподіваємось всеукраїнського) табору «Вперед і вгору 2014».


Переглядів: 5068
Поширень: 0