«Ми належимо до покоління Йоана Павла ІІ. Ми пам’ятаємо звістку про його обрання, ми слухали його проповіді, пам’ятаємо його заклики до світу», - розповідає архиєпископу Мечиславу Мокшицькому парафіянин Вінницького санктуарію Божого Милосердя Володимир Полушкін.

Мечислав Мокшицький привіз у Вінницю мощі Йоана Павла ІІ

Чоловіка середніх років поспішає доповнити його дружина Антоніна: «Наша дочка виховувалась у католицькому дитячому садочку ім. Йоана Павла ІІ. А сьогодні вона у присутності блаженного Папи отримає Миропомазання».

Мечислав Мокшицький привіз у Вінницю мощі Йоана Павла ІІ

1 липня вінницькі католики вітали архиєпископа Львівського Мечислава Мокшицького, який подарував парафії Божого Милосердя мощі бл.Йоана Павла ІІ, відправив урочисту Месу та уділив Миропомазання великій групі дорослих та молоді.

Мечислав Мокшицький привіз у Вінницю мощі Йоана Павла ІІ

Санктуарій Божого Милосердня у Вінниці має особливий зв’язок з блаженним Папою. Велику ікону Ісуса Милосердного, яка знаходиться над вівтарем храму, а також заочно і весь санктуарій освятив Папа Йоан Павло ІІ, під час свого візиту до Краківського санктуарію Божого Милосердя у 1997 році. Після цього ікона була перевезена в Україну. У 2000-му році храм був посвячений Богові, як знак вдячності за перший візит Папи Йоана Павла ІІ до України, а пізніше завдяки цьому церква отримала статус санктуарію. Настоятель і будівничий храму о.Казимір Дудек побудував також при святині парафіяльний центр ім. Йоана Павла ІІ, та відкрив християнський дитячий садочок. Культ Йоана Павла ІІ у цій парафії доповнюється пам’ятником Папі, а відтепер ще й мощами блаженного.

Мечислав Мокшицький привіз у Вінницю мощі Йоана Павла ІІ

Архиєпископ Мечислав Мокшицький, котрий протягом дев’яти років був другим секретарем Йоана Павла ІІ, під час проповіді розповів про насичене молитовне життя Папи та про його євангельську простоту у ставленні до людей. «Він завжди молився за людей, з якими мав зустрітися, а після зустрічі довіряв їх Богові. Він казав їм: «Я пам’ятатиму про тебе у молитві»», - поділився спогадами архиєпископ Мечислав. - Щоденно з усього світу до Папи приходили листи з проханнями про молитву. Працівники складали їх у приватній каплиці Папи, і щотижня він відправляв Месу у намірах цих людей. Архиєпископ Мечислав розповів, що щовечора Папа благословляв з вікна своєї спальні увесь світ. «Перед сном Папа під’їжджав на візку до вікна своєї спальні, ми допомагали йому підвестися і спертися на підвіконня. Він стояв біля відкритого вікна і після короткої молитви робив знак хреста, благословляючи увесь світ».

Мечислав Мокшицький привіз у Вінницю мощі Йоана Павла ІІ

У свій перший візит до Вінниці владика Мечислав уділив таїнство Миропомазання 50 вірним. У парафії Божого Мисердя це перше Миропомазання за останні кілька років. Група кандидатів з молоді та дорослих вишикувалась двома шерегами вздовж центрального проходу. Архиєпископ підходив до кожного, робив освяченим миром знак хреста на чолі та казав «Прийми Духа Святого. Мир тобі».

Мечислав Мокшицький привіз у Вінницю мощі Йоана Павла ІІ

«Хай близькість мощей Йоана Павла ІІ заохочує вас до частого причастя, сповіді та молитви. Беріть приклад з Папи», - побажав на завершення архиєпископ парафіянам.



Переглядів: 6288
Поширень: 0