Після капітального ремонту у Жмеринському районі урочисто відкрито оновлене приміщення Чернятинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Іван Мовчан

Заклад, що обслуговує 1 880 осіб та розрахований на 10 ліжок денного стаціонару, оснащений необхідним обладнанням та інструментарієм, забезпечений медикаментами. Крім того, на базі амбулаторії створено пункт тимчасового базування станції швидкої медичної допомоги, який працюватиме в нічний час, у святкові та вихідні дні.

Аби привітати мешканців Чернятина із відкриттям оновленої амбулаторії, до територіальної громади завітав голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан.

У Жмеринському районі урочисто відкрито оновлене приміщення Чернятинської амбулаторії

«Протягом цього року в області відбувається чимало подій, пов’язаних з відкриттям та капітальним ремонтом закладів охорони здоров’я первинного рівня. Черговий такий захід має місце сьогодні в Жмеринському районі. І надзвичайно приємно, що, виконуючи започатковану Президентом України стратегію, ми маємо можливість демонструвати територіальним громадам послідовність виконання основного завдання реформи охорони здоров’я – створення належних умов та забезпечення якісного надання медичних послуг», - звернувся з вітальним словом до жителів Чернятина Іван Мовчан.

У Жмеринському районі урочисто відкрито оновлене приміщення Чернятинської амбулаторії

Керівник Вінниччини висловив переконання, що Чернятинська амбулаторія може слугувати еталоном для всіх територіальних громад регіону. «Це приклад того, як необхідно працювати. Тут створені належні умови і є відповідне наповнення, яке сьогодні реально забезпечить якісне обслуговування в навколишніх селах, - підкреслив Іван Мовчан. Сьогодні Президент України Віктор Янукович акцентує увагу на створенні належних умов для розвитку сільських територій. До активної участі у розбудові власних населених пунктів закликаємо мешканців регіону й ми. «Ініціатива влади – підтримка громади», - ось формула розвитку Вінниччини. І прикладом саме такої співпраці є сьогодні амбулаторія Чернятина».

У Жмеринському районі урочисто відкрито оновлене приміщення Чернятинської амбулаторії

Очільник регіону також зазначив, що на базі медзакладу відкрито вже 52-й, створений протягом цього року, пункт базування станції швидкої медичної допомоги. І висловив переконання, що функціонування таких пунктів сприятиме виконанню часових вимог по доїзду до пацієнта.

Поспілкувавшись із медичним персоналом закладу та жителями територіальної громади Чернятина, голова обласної державної адміністрації оглянув оновлене приміщення амбулаторії та територію закладу.



Переглядів: 5858
Поширень: 0