Відеоролик, який школа №10 представила на всеукраїнському конкурсі-огляді серед загальноосвітніх закладів, що працюють за педагогічним проектом «Росток», увійшов до десятки найкращих. Конкурс, який тривав із 25 квітня по 25 травня, оголосив Інститут інноваційних технологій і змісту освіту МОН України, науково-педагогічний проект «Росток». Свої роботи на розгляд конкурсної комісії представили 94 навчальні заклади І-ІІІ ступенів з усієї України. І серед десяти найкращих – ролик ЗОШ №10 м. Вінниці.

«У ролику була показана наша робота у рамках проекту «Росток» із учнями різного віку», - розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи по школі І ступеню Олена Чернецька. За її словами, школа №10 – єдиний навчальний заклад у Вінниці, який є учасником цього інноваційного проекту, суть якого полягає у викладанні матеріалу за новою методикою: знання не даються у готовому вигляді – учні отримують їх самі, а педагог лише спрямовує їхню діяльність. При цьому у школярів формується цілісне сприйняття світу.

«Ми вже випустили 9-й клас, а це 20 учнів, які за методикою «Росток» вивчали математику. Зараз за цим методом третьокласники вивчають, крім математики, навколишній світ, а у середній та старшій школі це будуть фізика, хімія, природознавчі науки», - зазначає Олена Чернецька.



Переглядів: 3988
Поширень: 0