Друге серпня, коли відзначається День повітрянодесантних військ, стане святом усіх мешканців Вінниці, а не лише хлопців у блакитних беретах та смугастих футболках. Про це сьогодні, 29 липня, йшлося на прес-конференції з нагоди підготовки до святкування Дня Десантника у місті.

Формат свята повітрянодесантних військ, яке традиційно відзначається другого серпня, буде змінено. Про це під час прес-конференції сьогодні, 29 липня, повідомили його організатори. Розпочнеться святкування Дня повітрянодесантних військ урочистою ходою від Вічного вогню у сквері Козицького до пам’ятника воїнам-афганцям у Центральному парку. Після цього на усіх, хто прийде до парку, чекає солдатська каша та концерт на майданчику біля Літнього театру. Організатори свята запевнили: усе буде культурно та урочисто.

«Воїни-десантники завжди виконували найскладніші завдання, і прославляючи їхні подвиги, ми згадуємо людей, які загинули на війні, та ветеранів, які повернулися до мирного життя, які живуть, працюють, і в цей день збираються відсвяткувати своє професійне свято. Ми робимо це для того, аби в людей не виникала асоціація, що хлопці в блакитних беретах і смугастих футболках порушують громадських порядок, влаштовують п’янки, гулянки і т.п. Ми організовуємо свято, щоб показати людям: десантник – це еліта військ, і вони поважають свої традиції», - каже голова спілки учасників бойових дій в Афганістані в місті Вінниці Анатолій Перебитюк.

А директор департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради Сергій Кудлаєнко додає: якщо раніше десантники відзначали свій день хаотично, то цього року громадська організація ветеранів-десантників «Ніхто, крім нас» звернулася до влади міста, аби День Десантника став святом і всіх вінничан. «Це свято людей, які захищали нашу батьківщину. Я думаю, на це свято потрібно запросити всіх мешканців нашого міста, аби спільно відзначити це дійство», - зазначив Сергій Кудлаєнко.



Переглядів: 4013
Поширень: 0