Влада Києва береться до реорганізації транспортної мережі міста, пішовши тим самим шляхом, що і Вінниця більше року тому. Столиця України теж вирішила почати перебудовувати систему громадських перевезень, віддавши перевагу муніципальному транспорту, який має поступово замінювати малогабаритні маршрутки.

Як повідомляє сайт «Укрінформ» з посиланням на «Вести», вже у серпні у Києві зникнуть 24 маршрутні напрями з 300, яких замінять автобусами великої місткості і тролейбусами.

Як вже повідомляла «Моя Вінниця», досвід Вінниці у вирішенні різних питань розвитку транспортної інфраструктури та якості пасажирських перевезень використовують різні міста України, враховуючи свої індивідуальні особливості. А Київ фактично йде шляхом Вінниці. Спочатку в столиці посилили контроль над якістю надання послуг маршрутними перевізниками, тепер на черзі зменшення кількості маршрутних таксі та розвиток парку громадського транспорту великої місткості.

Нагадаємо, що у Вінниці щодня на маршрути виходять понад 200 одиниць муніципального транспорту (111 тролейбусів, 74 трамвая та 22 великих автобуса). Крім них на лініях працює 247 маршрутних таксі та 19 автобусів інших перевізників.

А відповідно до нещодавно ухваленої Постанови Кабміну – Вінниця стала першим містом, яке зможе взяти участь у державній програмі, за якою отримає кредитні ресурси під державні гарантії на придбання 70 нових тролейбусів та автобусів .

 



Переглядів: 5267
Поширень: 0