Переможці традиційного конкурсу «Зразкова садиба» отримають пам’ятні дипломи та подарунки, які стануть їм у нагоді в домашньому господарстві. На участь у конкурсі подано більше півтори сотні заявок.

Асоціація органів самоорганізації населення міста Вінниці розпочинає розглядати заявки від вінничан на участь у цьогорічному конкурсі серед будинків приватного сектору. 162 заявки вже надійшло на адресу організаторів конкурсу. Наступного тижня комісія буде об’їжджати та оглядати ці садиби – чи відповідають вони умовам конкурсу. Вже до кінця серпня на правобережжі та лівобережжі Вінниці буде обрано два основних переможця.

Конкурс «Зразкова садиба» у Вінниці проводиться вже шостий рік поспіль. Конкурсна комісія у складі Асоціації органів самоорганізації населення, депутатів міської ради та представників департаменту комунального господарства та благоустрою визначатиме кращі садиби, які заслуговують на отримання звання «Зразкова». Участь у ньому можуть взяти усі мешканці приватного сектору, крім тих, чиї садиби стали переможцями у попередніх роках. Переможці отримають не лише пам’ятні інформаційні таблички, а й цінні подарунки. Які саме — організатори конкурсу поки що не розголошують, але обіцяють, що вони будуть корисними у господарстві.

Оцінку по номінації «Зразкова садиба» журі виставлятиме по критеріях, визначених Положенням про конкурс. При цьому враховуватиметься стан під’їзду до будинку (заасфальтований чи ні, або ж викладений тротуарною плиткою); стан прибудинкової території (наявність доріжки поблизу будинку, облаштування квітників тощо); стан паркану (новий, відремонтований та пофарбований тощо). Також братиметься до уваги стан подвір’я та самого будинку. Окрім цього, господарі домоволодінь не повинні мати заборгованості за комунальні послуги та мати договір за вивезення твердих побутових відходів.

За більш детальною інформацією можна звертатись за телефоном: 59-51-84.



Переглядів: 4306
Поширень: 0