Після звернень, які надійшли від колективу та студентів цього ВИШу наприкінці червня на адресу міської ради, орендар цієї земельної ділянки продемонстрував готовність прислухатись до думки громадськості і погодився на розірвання угоди про оренду цієї території.

Свого часу, під час будівництва тролейбусної лінії до аграрного університету, міська рада надала підприємцю дозвіл на оренду земельної ділянки поблизу ВИШу, де він планував розмістити комерційний об’єкт. Відповідно до чинного законодавства орендар отримав всі рішення та погодження від різних інстанцій. Однак наприкінці червня цього року, коли на орендованій землі почались підготовчі роботи для будівництва, колектив ВУЗу та студентська спільнота виступили проти і направили ряд звернень до міської ради. Враховуючи ту ситуацію, яка склалась, забудовник вирішив відмовитись від своїх планів і погодився на розірвання договору оренди на цю земельну ділянку.

8 червня це питання розглянув виконком міської ради. Директор департаменту містобудування архітектури та кадастру Максим Мартинюк доповів, що після отримання звернень від університетської спільноти за дорученням міського голови було проведено комплексну перевірку: «Орендар діяв у правовому полі. Земельна ділянка, про яку йде мова, була надана на законних підставах. Вона жодним чином не відноситься до території Ботанічного саду і навіть не входить до охоронної зони Ботанічного саду. До проектної документації також жодних претензій немає. Ми зустрілись із забудовником і обговорили ситуацію, яка склалась. Він показав свою готовність піти на компроміс і погодився розірвати договір оренди цієї ділянки за умови, що йому будуть компенсовані затрати на розробку проектної документації».

В свою чергу міський голова Володимир Гройсман зазначив, що така позиція з боку підприємця – гарний приклад того, як можна знаходити компроміс у непростих ситуаціях: «Ми завжди прагнемо до того, щоб ті, хто планує будівництво у місті, ще до початку реалізації проекту знаходили взаєморозуміння із потенційними сусідами. Звичайно, коли виникають такі ситуації, як, наприклад, зухвале будівництво по Червонохрестівській, ми вживаємо всіх заходів, щоб це припинити. Але там, де у забудовника все законно, ми не можемо йому перешкоджати. В даному випадку забудовник продемонстрував добру волю, і ми маємо хороший приклад того, що знайдено мудре компромісне рішення».

За результатами розгляду цього питання виконком прийняв рішення розірвати договір оренди із підприємцем із подальшим визначенням компенсаційних механізмів його затрат на розробку проектної документації.



Переглядів: 4115
Поширень: 0