На розширеному засіданні оргкомітету в селекторному режимі з питань підготовки та проведення заходів з нагоди двадцять другої річниці незалежності України Любов Спірідонова звернула увагу на основних заходах, які проходитимуть на Вінниччині в рамках відзначення найважливішого державного свята.

розширене засіданяі оргкомітету

Вона поінформувала, що в період з 20 по 23 серпня відбудеться презентація Вінницької області в рамках загальнодержавної виставкової акції “Барвиста Україна” у місті Києві.

21 серпня в область прибувають іноземні делегації.

Основні заходи заплановано на 22 серпня.

  • 22 серпня о 10:30 в приміщенні облдержадміністрації відбудеться урочисте вручення свідоцтв особам, занесеним на обласну Дошку пошани «Праця і звитяга вінничан», переможцям конкурсу «Людина року» Почесними грамотами облдержадміністрації та обласної Ради,
  • о 13:00 в ККЗ «Райдуга» відбудеться урочиста програма з врученням державних нагород та відзнаки «За заслуги перед Вінниччиною».
  • 22 серпня в центральному парку культури та відпочинку ім. Горького за участю представників 27-ми сільських населених пунктів під гаслом «Мистецтво одного села» пройде VI обласний фестиваль народної творчості «Скарби Поділля».
  • 23 серпня о 9.30 год. біля приміщення Вінницької міської ради офіційна відбудеться церемонія підняття Державного прапора України в м. Вінниці. Така ж акція відбудеться на центральних площах районних центрів та інших населених пунктів області.
  • 24 серпня делегації у складі 250 чоловік (митців, творчих колективів) візьме участь у «Параді вишиванок» (м. Київ) з презентацією диво-птаха Вінниччини «Сонячні барви Поділля», який нещодавно презентувався жителям міста на Театральній площі.

В свою чергу начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Марія Скрипник поінформувала присутніх про основні культурно-просвітні заходи, що заплановані в області на відзначення Дня незалежності України.

За її словами, в бібліотеках та музеях області вже проходять виставки приурочені Дню незалежності. Торкаючись теми проведення фестивалю «Мистецтво одного села» Марія Скрипник зазначила, що в ході цього заходу заплановано розмістити стенди з світлинами сіл Вінниччини, представлення майстерні гончарів з майстер-класами, провести виставки: дарів природи, образотворчого мистецтва «Рідний край очима дітей», вишиванок « Узором долі вишита сорочка», проведення майдану козацької звитяги та концертної програма «З Любов’ю до України».

Про заходи на базі міста зазначила заступник міського голови Валентина Балицька. Вона зауважила на проведенні в місті фестивалю сучасної культури «Подільська пектораль», парад короваїв та інші заходи приурочених визначній даті.

розширене засіданяі оргкомітету

В свою чергу начальник відділу зовнішніх зв’язків та промоції обласної Ради, директор Координаційного центру Єврорегіону «Дністер» Володимир Мережко зазначив на тому, що до області з візитом прибудуть 14 іноземних делегацій (70 чоловік) з РФ Росії, Республіки Польща, Республіки Молдова, та з Республіки Румунія.



Переглядів: 7542
Поширень: 0