Ця організація, яка є давнім партнером Вінниці у багатьох проектах, запрошує вінничан цього дня побувати у «живій бібліотеці», відвідати ляльковий театр під відкритим небом, отримати практичні поради з планування сімейного бюджету, дізнатися про проект генерування електроенергії з біогазу та взяти участь у конкурі малюнків «Гроші і моя 7я».

Під час святкування Дня міста агентство США з міжнародного розвитку (USAID) презентує свою роботу вінничанам та гостям міста. З 11.00 до 17.00 години у сквері біля готелю «Поділля» працюватиме «Містечко USAID». Тут будуть представлені проекти, які втілюються USAID на Вінниччині та не тільки.

У «Містечку USAID» можна буде ознайомитися з on-line послугами, що надаються на сайті Вінницької міської ради. Зокрема, тут розкажуть, як зареєструвати дитину до дитячого садка, оплатити комунальні платежі, розрахувати субсидії тощо. Також кожен бажаючий зможе отримати інформацію про інноваційні послуги, які впроваджують бібліотеки Вінниччини, навчитися користуватися популярними онлайн-сервісами (замовлення квитків та готелів через Інтернет та ін.), отримати практичні поради з планування сімейного бюджету, управління власними фінансами, пенсійної системи тощо.

Крім того, у «Містечку USAID» консультуватимуть по питанням системи безоплатної вторинної правової допомоги загалом та у Вінницькій області зокрема. Вісі бажаючі зможуть поспілкуватися із представником Вінницького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги при Міністерстві юстиції України, який розповість про напрями та особливості діяльності центру, умови отримання безоплатної правової допомоги тощо.

У рамках проекту «Жива бібліотека» можна буде поспілкуватися з «живими книгами» – людьми, що мають досвід перебування за кордоном, іноземними волонтерами та мандрівниками. Цікавою особливістю «Містечка USAID» стануть майстер-класи з народних ремесел та розповіді про екологічні садиби Вінниччини.

Також тут можна буде отримати інформацію про те, як зареєструватися на ЗНО, подати документи до вищих навчальних закладів та про вакансії й пошук роботи на порталі Державної служби зайнятості України. Корисною буде й інформація про етикет спілкування з людьми з особливими потребами та як убезпечити себе, плануючи подорожі, працевлаштування або навчання за кордоном.

Для дітей організатори підготували конкурс малюнків «Гроші і моя 7я», майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок та творчого оздоблення старих речей. Дітям запропонують зіграти у ігри «Галопом по Європах» та «Рожеві окуляри», взяти участь у квесті «Мандруємо світом безпечно», переглянути виставу лялькового театру, присвячену правам людини. Також тут діятимуть творчий та фейс-арт куточки.

Додатково:

За додатковою інформацією щодо програм USAID в Україні можна звертатись до Відділу зв’язків з громадськістю за номером: +38 (044) 521-5741 або відвідати сайт: http://ukraine.usaid.gov чи сторінку USAID у мережі Фейсбук за адресою: https://www.facebook.com/USAIDUkraine



Переглядів: 4068
Поширень: 0