Про це повідомляють у секторі зв\'язків з громадскістю  УМВС України у Вінницькій області.

Співробітники вінницького УБОЗу викрили злочинну групу, троє учасників якої готувалися до скоєння серії розбійних нападів на жителів області. Вони готували знаряддя злочину, транспорт, підшукували спільників для реалізації злочинних планів відносно заможних жителів району. Міліціонери затримали трійцю, коли вони ділили отримані злочинним шляхом 80 тисяч гривень після нападу на фермера з Шаргородського району.

За словами т.в.о. начальника УБОЗ УМВС Леоніда Прокопчука, злочинці планували забрати один мільйон гривень, на які керівник фермерського господарства мав придбати сільгосптехніку. Однак господар зберігав в будинку значно меншу суму.

Серед ночі, закривши обличчя масками, нападники через вікно проникли до будинку фермера і, погрожуючи розправою, забрали усі наявні кошти.

Після злочину, трійця поїхала до Вінниці і в одному із приміських кафе почала ділити здобич. Саме за цим заняттям їх застали працівники міліції.

Серед затриманих – 61-річний вінничанин, його 38-річний син та 45-річний подільник з Шаргородського району.

Слідчим управлінням області відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.4 ст.187 КК України (розбійний напад). За такий злочин передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком від восьми до п’ятнадцяти років.

Трьом учасникам злочинної групи оголошено про підозру у вчиненні розбійного нападу. Вони затримані та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Триває слідство.



Переглядів: 4109
Поширень: 0