Участь у конференції візьмуть представники міжнародних інституцій: Швейцарського бюро співробітництва в Україні, Представництва Ради Європи в Україні, ПРООН, USAID в Україні тощо. Крім того, до Вінниці на конференцію приїдуть гості з польського міста-побратима Вінниці Кельце, литовського Пеневежису, білоруського Вітебську, ряду українських міст.

Для кожної місцевої громади дуже важливо мати цілісне уявлення про власний майбутній розвиток та розуміння пріоритетів. Саме тому міста розробляють стратегії розвитку, і таким чином формують чіткий план дій, який допомагає всім ланкам працювати в системі на єдиний результат та приймати узгодженні рішення.

Міжнародна конференція «Процес стратегічного планування на місцевому рівні» проводиться у Вінниці з метою обговорення кращих практик стратегічного планування і проблем, які виникають перед містами на цьому шляху. Також будуть розглядатись підходи до стратегічного планування та питання відображення в стратегії культурного та економічного розвитку, просторового планування тощо.

В розділі «Стратегічний розвиток – приклади міст» досвідом ділитимуться представники польського міста Кельце та литовського Пеневежиса, а також Львову і Києва. Окрема сесія буде присвячена презентації та обговоренню Стратегії розвитку «Вінниця-2020», яку на минулому тижні було затверджено сесією міської ради

Учасниками конференції стануть представники з Миколаєва, Одеси, Херсона, Івано-Франківська, Черкас, Славутича, Луцька, Тернополя, Хмельницького та інших міст. Також до Вінниці обмінюватись досвідом приїдуть гості з російського міста Липецьк, білоруського Вітебську та молдовських міст Рибніца, Бєльці, Сорока.

Конференція проходитиме у залі засідань міської ради на третьому поверсі. Вона розпочнеться о 10:00. У відкритті конференції візьмуть участь перші особи міста та області, Радник Президента України Марина Ставнійчук, директор USAID в Україні Джед Бартон, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Белтрані та заступник голови Представництва Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.
 



Переглядів: 4218
Поширень: 0