Цей заклад із 13-річною історією – велика родина, яка об’єднує 182 дитини, як дошкільного, так і шкільного віку, із вадами розвитку. Перше вересня у цій школі запам’ятається учням та їх батькам, а також вихователям незвичним спілкуванням та численними подарунками.

Під час відвідання закладу, гості познайомились із кожним класом цієї школи, який щоразу вражав усіх своєю оригінальністю в оформленні та надзвичайною теплотою й душевністю.

Олексій та Петро Порошенко

Так, завітавши до майстерні, усі були приголомшені красою костюмів, які на уроках створюють самі ж учні школи, а потім демонструють їх своїм друзям на свята.

Унікальним у закладі є й музей народної української творчості, де також усе - від люльки під стелею до дерев’яного півника та яскравого килимка – створено цими надзвичайно талановитими та щирими у спілкуванні вихованцями.

спеціальна загальноосвітня школа 1-2 ступенів з дошкільним відділеням Вінницької міської ради.

Під час знайомства із гостями, учні 6 класу розповіли про свої улюблені шкільні предмети, а потім, поклавши руку на серце – разом із Петром та Олексієм Порошенками заспівали Гімн України, тим самим продемонструвавши любов до рідної Вінниці та України. «Мені дуже приємно, що діти знають та співають гімн України, що діти з повагою ставляться до прапору, що діти по-справжньому люблять Батьківщину – і саме з цього є міць нашої держави. Я патріот України і вважаю, що такий виховний процес є надзвичайно важливим», - сказав із повагою народний депутат Петро Порошенко.

Який ваш улюблений предмет?, - запитав Петро Порошенко вже у старших учнів.
Малювання – вигукнула дівчина – подивіться, який я Рошен намалювала, там на дошці малюнок – показала дівчина на стенд. – Подивіться – там є фонтан, сходинки…
Мої доньки також захоплюються малюванням – відповів Порошенко та із задоволенням роздивився малюнок.

Гості відвідали й спеціальний комп’ютерний клас із сенсорними моніторами для дітей, які не можуть працювати із мишкою та клавітарою обладнані спеціальними програмами. Цей клас, за браком місця у навчальному закладі, ділить його із вчительською.

Але для школи нестача приміщень не головне, керівника закладу Ірини Бахчеван більше хвилює подальша доля вихованців закладу. «В нас є дошкільне відділення, є школа і ми ще хотіли б зробити хоча б дворічний курс для дітей, які сьогодні в 16 років закінчуюють школу, а центр інвалідів бере діток з 18 років. Тобто, дітям, які не потрапляють в училище, цей простір у два роки немає чим заповнити. Тому й хотілося б щось придумати, щоб дітей, які мають певні порушення, адаптувати на ці два роки», - розповіла вона.

На це - Петро Порошенко миттєво: «пропишіть мені ваші пропозиції – можливо, вдасться це питання вирішити шляхом створення окремої програми по профтехосвіті, яка передбачатиме охоплення навчанням цих дітей. Я із задоволенням внесу пропозицію по змінам у законодавстві, яка передбачала б навчання на цих два роки».

Ще в одному класі учні, поспілкувавшись, подарували Петру Порошенку вишиту власноруч на полотні молитву «Отче Наш», а Олексію Порошенку – символічне «дерево щастя».

Семикласник Емануїл Панченко вражений приїздом гостей. «Я вражений, що до нас приїхав Петро Порошенко. Я його побачив перший раз – він дуже добра та щира людина, – Петро Порошенко мені дуже сподобався. Сьогоднішнє перше вересня для мене було особливим», - сказав школяр.

Гості ж подарували закладу техніку та пригостили усіх діток солодощами й пообіцяли подарувати школі ще й таку потрібну для розвитку - спеціальну програму – «Живий звук». Адже завдяки цій програмі можна покращити та вдосконалити мовлення дитини.

Із особливою теплотою та привітністю відзиваються про школу й батьки, які задоволені, тим, що вихователі змогли знайти підход до кожної такої особливої дитини.

«Про цю школу чула вже давно, так як з цієї школи до моїх дітей займатися вчителі приходили додому й дітям дуже подобалося працювати з ними. Вчителі вміють знайти підхід до кожної дитини. У кожній дитині тут вбачають особистість і допомагають кожному знайти себе в цьому житті. Наші дітки - особливі, і дуже приємно, коли є люди, які відгукуються і допомагають нам», - сказала мама вихованця Олена Панченко.

Народний депутат переконаний, що наявність таких шкіл із таким педагогічним колективом, із такими відносинами між вчителями та учнями, із таким відносинами між батьками це – європейська риса. «Повірте мені – я їжджу по усій Україні – далеко не в усіх містах є такі школи – ще одна фантастична прикраса нашої Вінниці – ця школа. Таким виходить усе, коли ти любиш, де ти живеш, справу, якою ти займаєшся», - переконаний Петро Порошенко.

На згадку про цей незабутній день, кожен учень школи від Фонду Порошенка отримає фотокартку.

Фонд Петра Порошенка заснований у 1998 році для допомоги дітям-сиротам, багатодітним родинам, малозабезпеченим людям похилого віку. Ідеологія Фонду - творити добро і здійснювати милосердя там, де можливо це зробити.

Однією з понад десятка програм, які реалізує Фонд Петра Порошенка є програма підтримки села «Колиска України». Ця програма спрямована на підтримку та відродження українського села й створення привабливих та достойних умов життя: розвиток сучасної інфраструктури, відбудова шкіл, дитячих садків, лікарень, будинків культури тощо.

Фондом започаткована та діє програма підтримка талановитих дітей і молоді; освітні проекти для молоді і підвищення кваліфікації людей гуманітарної сфери. Фондом була започаткована благодійна новорічна акція, завдяки якій десятки тисяч сиріт України щорічно отримують подарунки до дня Святого Миколая.

Також Фонд активно допомагає православним громадам і бере участь у відбудові православних храмів та відродженні християнських святинь.



Переглядів: 7655
Поширень: 0