Урочисте погашення марки та конверту відбулось в приміщенні обласного краєзнавчого музею. На марці „Вінниця", яку випущено тиражем 185 тисяч примірників, зображена Водонапірна вежа, а на конверті "Перший день" „Вінниця" (4100 примірників) – арку Центрального парку ім. Горького.

Окрім цього з нагоди святкування 650-річчя з часу заснування міста Вінниці, державним підприємством „Укрпошта" виготовлено пам\'ятний штемпель спецпогашення „650 років з часу заснування м. Вінниця", яким також було погашено нову марку та конверт.

„Укрпошта" до Дня міста виготовила ще й картмаксимум у кількості 4 тис., на якому теж зображено Вежу. Це художня картка є видом філателістичної продукції. На її чільному боці наклеєна марка, яку гасять відповідним штемпелем. Зображення на картці і марці аналогічні.

Після сьогоднішнього спецпогашення філателісти та колекціонери зможуть поповнити свої колекції картмаксимумами, конвертами з маркою, що вводиться сьогодні в обіг з відтиском штампів.

«Мені дуже приємно сьогодні бути присутнім на цьому заході, тому що він відбувається в рамках відзначення 650-річного ювілею міста, яке всі ми любимо, - говорить міський голова Володимир Гройсман. – Мені дуже сподобалось, що штемпель названо «Краса і велич України». В мене немає жодного сумніву, що краса і велич України – це місто Вінниця».

В обласному краєзнавчому музеї, де проходило погашення, з 29 серпня до 15 вересня проводиться тематична виставка «Вінниця: історія і сучасність на поштових листівках». В експозиції зібрано понад 800 примірників листівок, на яких зображена Вінниця у різні часи. На цій виставці вперше представлені всі відомі поштові листівки із зображенням видів міста, починаючи з кінця 19 сторіччя і до сьогоднішніх часів.



Переглядів: 4270
Поширень: 0