Сьогодні вінничани вітають один одного з Днем народження рідного міста. О 14 годині на Майдані Незалежності міський голова Володимир Гройсман оголосив початок святкувань та запросив вінничан та гостей міста до участі у святкових заходах.

День міста - Вінниці 650 роківДень міста - Вінниці 650 років

Окрім привітань Вінниця отримала і подарунок від генерального партнера свята промислової групи «ВІОІЛ» - сертифікат на п’ять автобусів великої місткості. Вже незабаром вони розпочнуть курсувати вулицями міста на маршрутах загального користування.

День міста - Вінниці 650 років

Тисячі людей, які гуляють центральними вулицями міста, усміхнені обличчя та позитивний настрій, – так виглядає Вінниця у свій 650-й День народження. На центральній вулиці міста діє Містечко веселих ігор. Цирковий калейдоскоп, ляльки-велетні, клоунада, шоу мильних бульбашок – створює атмосферу казки та захоплює подих не лише у дітлахів, а й у дорослих. Тисячі різнокольорових мильних бульбашок літають Соборною та переливаються усіма барвами веселки. Багато дітлахів сьогодні й на Майдані Водограю, де розташувалася дитяча країна «Шардляндія». Тут можна було побачити замки та вежі з повітряних кульок, діти можуть відвідати школу наукових чудес, взяти участь у творчих майстер-класах, інтерактивних іграх та конкурсах.

День міста - Вінниці 650 років

На Майдані Незалежності зібралися поціновувачі музики, тут проходить концертна програма «Музиканти посміхаються». Послухати виступи Національного академічного оркестру народних інструментів України та скрипаля-віртуоза Василя Попадюка зібралося багато людей різного віку, які зручно розмістилися і на лавочках, і на самих газонах.

В сквері Козицького розмістилося «Українське містечко». Тут дітей навчали ліпити вареники, всі бажаючі куштували великий пиріг «Вінниця, з Днем Народження!» та дегустували вінницький квас, гарбузову кашу, ярмаркували. Багато вінничан цілими родинами поприходили у вишиванках та у народному українському вбранні. У вишиванках сьогодні можна було побачити і гостей міста. Зокрема, представників делегації міста-побратима Вінниці, голову Ради польського міста Кельце Томаша Богуцького. Його колега, заступник мера Кельце Тадеуш Сайор сказав, що досить часто приїздить до Вінниці і вона щороку стає кращою.

День міста - Вінниці 650 років

«Нам додає оптимізму те, що ми віримо в свої сили, можемо багато речей змінювати у своєму житті. Всі ми помічаємо, що вінничани самі змінюються – в нас зараз зовсім інший рівень патріотизму, інші погляди на життя, ми хочемо бути співпричетними до того, що відбувається в місті. І я за це щиро радію і вважаю це самим величезним нашим досягненням,» - говорить Вінницький міський голова Володимир Гройсман.

«Сьогодні вся Україна знає, як святкує Вінниця, - каже голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан. - Усміхнені обличчя людей, їхня посмішки, прекрасний настрій, дуже приємно відчувати цю атмосферу та ще й мати безпосереднє відношення до цього».

Разом з вінничанами ювілей відзначають і представники інших країн та обласних центрів, які вважають Вінницю столицею європейської України. «У Вінниці живуть прекрасні люди, - каже тимчасовий виконуючий міського голови, секретар міської ради міста Херсон Зоя Бережна. - І якщо влада робить все для того, щоб вінничани були усміхненими та оптимістичними, то це дуже здорово, бо дуже багато чого залежить від влади. Влада і громада об’єднані в одному бажанні – зробити місто комфортним, благополучним, таким, щоб люди відчували себе щасливими. Сьогодні я була дуже приємно вражена настроєм людей, культурною програмою. У Вінниці великі перспективи на майбутнє. Я думаю, що сьогодні можна сміливо говорити, що Вінниця – столиця європейського краю України».

«На мою думку Вінниця уже є європейським містом, тут видна рука господаря, гарна інфраструктура міста – площі, вулиці, - каже Дарюс Сименас, радник мера литовського міста Паневежис, яке цьогоріч стало містом-побратимом Вінниці. – Вчора відвідав вінницький фонтан, я був у багатьох країнах, але ніде не бачив такої краси».

«У вашому місті добре налагоджена транспортна система, чисто та освітлено, але найбільше вражають усміхнені обличчя, багато молоді, посмішок. І це означає, що громада сьогодні єдина з владою», - каже секретар Черкаської міської ради, виконуючий обов’язки міського голови Віктор Білоусов.



Переглядів: 10393
Поширень: 0