«Золотих летючих слонів» отримали переможці 7-го міжнародного ВІННИЦіАнського кінофестивалю комедійного та пародійного кіно. Церемонія нагородження відбулася у другий день святкування Дня міста Вінниці на Майдані Незалежності. На свято завітало багато знаменитих гостей. Чудовий концерт порадував усім присутнім актор та співак Гоша Куценко.

Фестиваль пройшов під патронатом Вінницького міського голови Володимира Гройсмана. В цьому році на фестиваль надійшло близько ста робіт з України, Росії, Ірландії, Південної Кореї, Великобританії, Японії та Канади. З них на конкурс було відібрано 28. Оцінювало роботи журі, до якого входять представники з 5 країн світу.

Церемонія розпочалася з виступу оркестру Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України. Після чого присутніх привітав міський голова Володимир Гройсман. «Проведення ВІННИЦіАнського кінофестивалю комедійного та пародійного кіно у нашому місті вже стало чудовою традицією, – зазначив Володимир Гройсман. – У цьому році змінено місце проведення церемонії нагородження, вона відбувається на Майдані Незалежності. Я вважаю, що тут церемонія проходитиме у більш затишній та душевній атмосфері.»

На великих екранах демонстрували найкращі відеоролики, які були надіслані цього року на адресу оргкомітету фестивалю. Конкурс проходив у чотирьох номінаціях. Найкращим відеокліпом стала робота Антона Лірника «Дитинство». У номінації «Смішне, але інше» перемогла команда КВН факультету журналістики (Росія). У номінації «Анімація» – робота студії Юніон Продакшн з США. Найкращим у номінації «Short побери» стало відео Бена Якобсона з Великобританії «Солодкий злочин».

На церемонії нагородження було багато знаменитостей. Заслужений діяч мистецтв України Анатолій Борсюк приїхав на ВІННИЦіАнський кінофестиваль вшосте. Артист Віктор Андрієнко розповідав анекдоти та цікаві історії. Головний режисер театру КВН ДГУ Євген Чепурняк заспівав кілька пісень. «Я дуже радий, що потрапив на День міста Вінниці та побачив стільки щасливих та усміхнених людей. Вінничанам пощастило, що вони живуть саме тут, я по-доброму їм заздрю. Я люблю Вінницю і приїжджаю сюди як додому,» – каже Євген Чепурняк.

Співав та розповідав анекдоти й Заслужений діяч мистецтв Росії, засновник кіножурналу «Єралаш» Борис Грачевський. Серед іменитих гостей був і відомий спортсмен, майстер бойових мистецтв, бізнесмен і актор, уродженець Шаргородщини – Сергій Бадюк. «Більше 23 років я живу у Москві, і за цей час жодного разу не зміг потрапити на День Вінниці. Коли у цьому році я приїхав на свято, був приємно вражений, адже місто прекрасне. Я пишаюся тим, що я – вінничанин,» – поділився Сергій Бадюк.

Теплі слова про Вінницю сказав й актор, продюсер та режисер Григорій Сиротюк. «Я працював і жив у багатьох містах, але завжди з радістю повертаюся до Вінниці, яку дуже сильно люблю». На жаль, актор театру і кіно Василь Ліванов не зміг приїхати через хворобу, але замість нього на свято прибув Народний артист Російської Федерації Арістарх Ліванов.

Справжнім подарунком для вінничан став концерт відомого актора та співака Гоші Куценко. Яскравий, неймовірно харизматичний, він подарував вінничанам шалену енергетику та чудовий настрій. Його щире виконання та інтерактив з публікою запам’ятається надовго. Гоша Куценко не лише виконував пісні, а й ділився з публікою цікавими історіями з життя, постійно жартував.

«Я народився в Україні у місті Запоріжжі, але моя мама родом з Вінницької області, тому мені дуже приємно виступати сьогодні у цьому місті,» – зізнався Гоша Куценко. Під час свого виступу він за старою кінематографічною традицією розбив тарілку – на щастя.

Завдяки Центру інформаційних технологій фізико-математичної гімназії №17 церемонія нагородження знову транслювалася в он-лайн режимі в Інтернеті. В минулому році завдяки цьому фестиваль змогли подивитись п’ять тисяч користувачів у шести країнах світу.

Свято закінчилося запуском величезного іграшкового слона на повітряних кульках в небо.



Переглядів: 6215
Поширень: 0