У Вінниці починає працювати безкоштовна «Мобільна бібліотека»

Все частіше українці віддають перевагу книжкам в електронному вигляді. У Вінниці починає працювати безкоштовна «Мобільна бібліотека»Це й не дивно, адже такі книжки не потребують окремого місця, ані у шафі, ані в сумці… Щоб завжди мати під рукою підбірку улюблених видань, достатньо завантажити їх у свій смартфон чи планшет. Один з таких інноваційних віртуальних читальних залів відкриється у Вінниці вже цієї суботи, 21 вересня.

У «Мобільній бібліотеці МТС» вінничани зможуть абсолютно безкоштовно й назавжди отримати будь-яку книжку, завантаживши її у свій смартфон чи планшет через публічну мережу Wi-Fi, та спеціальні QR-коди на корінцях книг. Загалом, у «Мобільній бібліотеці» - понад півтори тисячі видань різних жанрів, включно з класикою та сучасними бестселерами популярних в Україні і закордоном авторів. Серед них відомі імена: Андрій Курков, Сергій Жадан, Любко Дереш, Марина та Сергій Дяченки, романи яких друкуються стотисячними тиражами. А поруч з віртуальними книжковими полицями працюватимуть мобільні бібліотекарі, котрі допоможуть читачам налаштувати пристрої й завантажити книжки.

Крім того, на відкритті «Мобільної бібліотеки» вінничани зможуть поспілкуватися зі своїми відомими землячками, письменницями Вікторією Гранецькою, Наталкою Доляк та Валентиною Гальяновою. А також долучитися до соціальної акції «Принеси паперову книжку та отримай взамін 500 електронних»: всі бажаючі можуть принести книгу або декілька паперових книг на відкриття бібліотеки. Як обіцяють організатори, з усіх книг буде зібрано справжню вежу, а пізніше книжки передадуть до сільських бібліотек.



Переглядів: 5287
Поширень: 0