23 вересня у Вінниці, на вул. 600-річчя, 11, при УДСНС України у Вінницькій області було урочисто відкрито Консультаційний центр. Слід зазначити, що Вінниччина є першопрохідцем створення центрів адміністративних послуг. Так ще з 2008 року в обласному центрі за ініціативи міського голови Володимира Гройсмана було створено «Прозорий офіс», де в одному приміщені було зібрано представників усіх адміністративних органів та їх посадових і службових осіб задля єдності в організації надання громадянам встановленого переліку адміністративних послуг. За п’ять років представником служби «101», який знаходився у зазначеному центрі адмінпослуг було розглянуто більше п’яти тисяч заяв.

Відкриття консультаційного центру УДСНС у Вінниці

У заходах з нагоди відкриття Консультаційного центру УДСНС взяв участь заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Роман Аксельрод. Вітаючи присутніх, він зазначив, що облдержадміністрація постійно приділяє увагу службі цивільного захисту Вінниччини та дбає, аби рятувальники мали усе, що необхідне для надання допомоги людям. І у продовження своїх слів вручив особовому складу ключі від новенького аварійно-рятувального автомобіля на базі шасі «Газель».

Ще три автомобілі АРА вінницькі рятувальники отримали цього дня, завдяки Голові Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-полковнику служби цивільного захисту Михайлу Болотських.

аварійно-рятувальні автомобілі УДСНС на базі шасі «Газель»

Найближчим часом нова техніка перейде на озброєння пожежно-рятувальних частин Теплицького, Шаргородського та Калинівського районів області, а також аварійно-рятувального загону спеціального призначення, дислокованого в с.Якушинці.

У своєму слові начальник УДСНС полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук зазначив, що у Вінниці, як і в інших регіонах країни, консультаційні центри створюються з метою формування необхідних умов для забезпечення населення своєчасною, достовірною та повною інформацією про діяльність пожежно-рятувальної служби. Очільник обласного відомства рятувальників також висловив впевненість, що новостворені центри сприятимуть співпраці з громадськістю та формуванню в населення свідомого ставлення до збереження власного життя та здоров’я, а також зміцненню пожежної і техногенної безпеки на Вінниччині в цілому.

Відтепер у Консультаційних центрах фахівці Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області безкоштовно надаватимуть громадянам та представникам бізнесу допомогу з питань реалізації державної політики у сферах цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, ліквідації надзвичайних ситуацій, пожежної та техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб, профілактики травматизму невиробничого характеру, державного нагляду (контролю) за дотриманням та виконанням вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки. Це можна також зробити й по телефону (0432) 56-65-66.

Цього ж дня аналогічні консультаційні центри було відкрито у Гайсинському та Хмільницькому районах області.



Переглядів: 6298
Поширень: 0