До міліції звернулась 29-річна вінничанка з заявою про те, що на її неповнолітнього сина напав невідомий та відібрав мобільний телефон «НТС» вартістю 2 000 гривень. Усе відбувалося близько третьої години дня. 8-річний хлопчик, повертаючись зі школи додому, у руках тримав телефон. Ззаду на нього напав невідомий. Чоловік закрив дитині рукою рот, щоб той не кричав, та відібрав мобільний.
Кілька днів тому з аналогічним повідомленням до міліції звернулась матір ще однієї дитини. Їй син, учень 4-го класу, повертаючись зі школи, розмовляв по телефону, коли на нього напав зловмисник та вирвав з руки телефон. Обидва напади були вчинені у мікрорайоні Вишенька.

Як розповів начальник міліції міста Вінниці Юрій Куций, злодія затримали працівники слідчо-оперативної групи за «гарячими» слідами, коли він виходив з ломбарду, розташованого неподалік від місця злочину. Шукали його за описом потерпілої дитини – високого у синій куртці. Дитина, яка під час об’їзду території знаходилась разом з правоохоронцями, впізнала свого кривдника. Ним виявився 24-річний безробітний вінничанин.

Затриманий пояснив, що на злочин наважився заради хворої бабусі. Їй потрібні ліки, грошей на які в родині не було. За жертв він обрав школярів початкової школи, оскільки вони не можуть чинити опір. Він їх очікував біля школи у час, коли закінчуються уроки, а далі йшов слідом за тими, хто по дорозі розмовляв по телефону чи тримав його у руках. Вибравши влучний момент – відбирав.

Зараз затриманий знаходиться ізоляторі тимчасового тримання. Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 186 КК України (Грабіж). За такий злочин передбачено покарання до чотирьох років позбавлення волі.



Переглядів: 3876
Поширень: 0