Щороку у Вінниці зростають обсяги ремонтів асфальтного покриття прибудинкових територій. Минулого року капітальним та поточним ремонтом було близько сотні дворів, в цьому році майже вдвічі більше.

Роботи стартували із середини весни. У графіки виконання ремонтів внесли свої корективи дощі, на які виявилося щедрими як кінець літа, так і початок осені. Утім, департамент житлового господарства до кінця року планує провести асфальтування в усіх 175 дворах, які увійшли до переліку робіт на цей рік.

На сьогоднішній день поточний ремонт вже виконано на 132 прибудинкових територіях висоток. Капітальні роботи проведено у 14 дворах, кілька з них – на умовах співфінансування.

Новий асфальт цього року з’явився на проїзді від проспекту Юності до будинку №92 по вулиці Келецька, а також від будинку №50 до №58 по вулиці 600-річчя.

Відремонтовано двори будинків з адресами вул. Л.Ратушної,120; вул. Островського,7, вул. Стахурського,2, вул. Фрунзе 39, 12 та 16, Келецька 78б, вул. Червоноармійська,107 та Стеценка,48 та 50, Космонавтів, 39. Наразі розпочаті роботи у дворі 30-річчя Перемоги 6 та 6а.

Житловики відзначають, що мешканці висоток дедалі більше усвідомлюють, що вони є співвласниками не лише своїх будинків, а й дворів. І спільно приймають рішення про те, як розпорядитись територією двору. Актуальна для будь-якого висотного будинку проблема паркування приватного автотранспорту мешканців у місті поступово починає вирішуватись. «Ми маємо вже чимало прикладів того, коли жителі спільно вирішують питання зонування двору – де має бути зона відпочинку, де зелені насадження, а де можна влаштувати паркувальний майданчик для машин, - розповідає заступник директора департаменту житлового господарства Роман Фурман. – Коли є така ініціатива від людей, ми готові її підтримати. І не просто словами, а профінансувати частину вартості робіт по облаштуванню такого майданчика. В цьому році вони вже створені у чотирьох дворах: Фрунзе,71, Фелікса Кона,11, Келецька,78б, Космонавтів,39». ​



Переглядів: 4312
Поширень: 0