За словами начальника УДАІ у Вінницькій області полковника міліції Павла Солоненка, Державтоінспекцією області проводиться комісійний огляд доріг під час якого визначаються недоліки у стані утримання вулично-дорожньої мережі та складаються відповідні приписи на усунення недоліків.

Також перевіряється готовність підрозділів дорожньо-комунальних організацій до роботи у зимовий період. А саме, технічний стан снігоприбиральної техніки, наявність паливно-мастильних матеріалів, піщано-соляної суміші. Встановлюється контроль за заготівлею дорожніми організаціями достатньої кількості снігозатримувальних пристроїв та ефективністю їх використання упродовж зимового періоду.

Складається перелік об’єктів дорожнього сервісу, АЗС, АТП та інших територій, які можуть бути використані для відстою транспортних засобів під час обмеження або закриття дорожнього руху. Зокрема, Павло Солоненко звернувся до водіїв та власників великовагового транспорту з проханням обов’язково забезпечити автомобілі «зимовими» шинами та у випадку потреби зупинятися у пунктах відстою, адже за цим стоїть безпека як водія так і інших учасників дорожнього руху.

Заступник голови Вінницької обласної держадміністрації Роман Аксельрод поінформував про ремонт доріг обласного значення та підготовку до зими комунальних підприємств області. Враховуючи уроки минулої зими, розроблені спільні заходи взаємодії із військовими, Державтоінспекцією, рятувальниками та підприємцями, які зможуть допомогти із паливо – мастильними матеріалами. Тому впевнений, що зимових колапсів на дорогах вдасться уникнути.

Заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації УДСНС України у Вінницькій області полковник Юрій Терентьєв запевнив, що його служба готова до залучення спеціальної техніки у разі ускладнення погодних умов, розгортання пунктів обігріву та оперативного повідомлення водіїв про погіршення погодних умов.

«На 85% підготовлена до роботи взимку техніка, - розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Явдощак, - заготовлено 50 тисяч тонн піщано – сольової суміші. До першого листопада сподіваємося підготуватися в повному обсязі».

Усі учасники круглого столу зійшлися на спільній думці: щоб забезпечити безпеку дорожнього руху при складних погодних умовах повинна бути тісна взаємодія між Державтоінспекцією та усіма гілками влади, водіями і засобами масової інформації.



Переглядів: 3152
Поширень: 0