Презентація книги про село Борівка Чернівецького району Вінницької області та його людей відбулася 9 жовтня у читальній залі відділу літератури та інформації з гуманітарних, технічних та природничих наук ВОУНБ ім. К.А.Тімірязєва.

У Вінниці презентували "Повій вітре...Або тіні незабутих предків"

У заході взяли участь керівники Чернівецького району, народні депутати, заслужені артисти та працівники культури України, письменники, краєзнавці, історики, редактори районних газет та студенти вузів області.

У Вінниці презентували "Повій вітре...Або тіні незабутих предків"

Розпочинаючи презентацію Вадим Вітковський зазначив, що село Борівка Чернівецького району, як і всі села подільської глибинки, має неповторну й самобутню історію. Перші писемні згадки про село сягають ХVІІ століття. У буремному ХХ столітті село виколисало трьох Героїв Радянського Союзу, Героя Соціалістичної Праці, учасника Олімпійських ігор, гроно вчених, відомих лікарів, учителів, артистів, докторів і кандидатів наук, генерала, багатьох полковників і майстрів спорту. Про історію села і його найцінніший скарб – людей розповідає ця книга.

«Я почав писати цю книгу 37 років тому і присвятив її нашим землякам аби вони залишилися не лише в нашій пам’яті, але й на сторінках цього видання», - зазначив Вадим Вітковський.



Переглядів: 5257
Поширень: 0