Відкриття та завершення сезону роботи фонтану завжди феєричні та неповторні, тож і цього року на прем’єру української програми окраси Вінниччини приїдуть відомі гурти: «Мотор\'ролла», «Мандри», Тарас Петриненко та Джамала.

«Українська програма – є моєю мрією. І не випадково, що саме цього року фонтан ROSHEN презентує українську програму, адже уся Україна в очікуванні надзвичайно важливої, історичної події – підписання у листопаді на саміті у Вільнюсі Угоди про Асоціацію з ЄС та Зони вільної торгівлі. Ми маємо пишатись тим, що є українцями і продемонструвати усьому світу свою гідність і любов до рідної України», - переконаний ініціатор створення у Вінниці фонтану ROSHEN – Петро Порошенко.

Тож запрошуємо усіх вінничан та гостей міста 19 жовтня о 19:00 на Європейське Шоу Музики, Води і Світла на місце зустрічі, яке змінити не можна – на набережну ROSHEN.

Довідка про фонтан ROSHEN

Фонтан ROSHEN – дивовижний витвір сучасного інженерного мистецтва і архітектури в Україні, одна з найяскравіших пам’яток Вінниці, створена Кондитерською Корпорацією ROSHEN та Фондом Порошенка.

Свою роботу фонтан розпочав 4 вересня 2011 року. Цей дивовижний витвір сучасного інженерного мистецтва і архітектури – подарунок фонду Порошенка та Кондитерської Корпорації ROSHEN місту Вінниця та всій Україні.

22 квітня 2012 року урочисто відкрився другий сезон роботи фонтану, і була представлена нова шоу-програма. До відкриття на фонтані були встановлені три додаткові лазерні системи, що значно збільшило кількість спецефектів і дозволило зробити його шоу-програму більш насиченою.

Розташований фонтан в руслі річки Південний Буг, в районі острова Кемпа. За сукупністю характеристик фонтан ROSHEN є найбільшим в Європі і входить до десятки найбільш видовищних фонтанів світу та є єдиним у світі із системою занурення під воду на зиму. Фонтан нараховує п’ять програми тривалістю більше 20 хвилин та 8 коротких – тривалістю 5-6 хвилин. Для деяких програм спеціально створювалась музика.

Довідка про Фонд Порошенка

Фонд Петра Порошенка заснований у 1998 році.

Ідеологія Фонду надзвичайно проста: творити добро і здійснювати милосердя. Розуміючи, що ідеального справедливого життя досягнути майже неможливо, Фонд залишає за собою право мріяти і шукати справедливості, проявляючи солідарність.

Діяльність Фонду не обмежується територією, державою, нацією чи окремою релігією. Розуміючи прагнення людини до самовдосконалення Фонд робить все для того, щоб кожен громадянин мав право на гідне життя.

Однією з програм Фонду є Реконструкція та будівництво набережної річки Південний Буг у м. Вінниця. Відповідний договір був підписаний Петром Порошенком та мером Вінниці Володимиром Гройсманом 17 червня 2009 року. Загальна вартість проекту разом із встановленням фонтану Рошен, його модернзацією та покращенням його технічних характеристик склала близько 100 мільйонів гривень.



Переглядів: 8344
Поширень: 0