Сьогодні, 15 жовтня, у Вінниці, на базі 60 будинку офіцерів Повітряних Сил Збройних Сил України відбулася робоча зустріч представників Командування Повітряних Сил з делегацією Збройних Сил Російської Федерації з питань безпеки польотів державних повітряних суден, яку очолював начальник другого управління (розслідування авіаційних подій та льотно-технічної експертизи) Служби безпеки польотів авіації Збройних Сил Російської Федерації, полковник Олександр Пшизов.

Вінницькі авіатори переймають досвід у російських побратимів

Українську військову делегацію очолив начальник відділу безпеки польотів – старший інспектор-льотчик Командування Повітряних Сил ЗС України, полковник Сергій Жидков.

Метою зустрічі є проведення робочої зустрічі між фахівцями з безпеки польотів Повітряних Сил Збройних Сил України та Збройних Сил Російської Федерації, обговорення стану безпеки польотів авіації Збройних Сил України і Російської Федерації, визначення подальших перспектив двостороннього співробітництва між збройними силами держав у галузі безпеки польотів.

Відповідно до програми заходу відбулося проведення українською стороною презентації на тему: «Стан безпеки польотів у ЗС України», а російська сторона провела презентації на тему: «Стан безпеки польотів в авіації ЗС РФ».

Протягом наступних днів сторони обговорять ряд організаційних питань щодо проектів протоколу між Міністерством оборони Російської Федерації та Міністерством оборони України про порядок створення роботи спільної групи контролю за дотриманням вимог безпеки польотів повітряних суден авіації ЗС РФ і України при проведенні двосторонніх навчань та Інструкції про взаємний обмін інформацією про авіаційні події та серйозні інциденти між ЗС РФ та У країни. А також вивчать досвід російської сторони з питань безпеки польотів під час організації та проведення авіаційних шоу.

Вінницькі авіатори переймають досвід у російських побратимів

На завершення робочої зустрічі представники російської сторони відвідають історично-культурні місця міста Вінниці.

Візит іноземної делегації до України триватиме по 18-те жовтня поточного року.

Нагадаємо, як ми повідомляли раніше, 2 жовтня у Вінниці відбулася зустріч представників Повітряних Сил Збройних Сил України та делегації Збройних Сил Королівства Данія.



Переглядів: 3717
Поширень: 0