Вперше за всю його історію у Вінницькому планетарії робиться капітальний ремонт. Закінчать його за кілька місяців, а надалі буде поновлюватися устаткування на наповнення самого планетарію.

Планетарій у Вінниці

За півсторічну історію планетарію, його ремонт фактично не проводився жодного разу. Протягом кількох останніх років частина будівлі була в оренді і використовувалось не за призначенням. Фірма, яка орендувала фойє планетарію, розпочала перепланування, через що технічний стан приміщення почав погіршуватись. Щоб зберегти освітній заклад, яким може похвалитися далеко не кожне місто, на початку минулого року було прийнято рішення про розірвання договору оренди та розпочато капітальний ремонт приміщень планетарію.

Вінницький планетарій

На сьогодні вже замінили всі комунікації, облаштували санвузли, провели капремонт даху та збудували котельню із котлом на деревині. У підвалі підготовлено кімнату, де будуть проводитись заняття із школярами. Ще потрібно закінчити ремонт фойє, відремонтувати і пофарбувати фасад і купол, ремонт зоряної зали і оновити матеріальну базу. А біля будівлі планується зробити благоустрій із ландшафтним дизайном.

ремонт планетарія у Вінниці

Планетарій у Центральному парку

Попри те, що ремонтні роботи ще тривають, планетарій продовжує приймати відвідувачів. Нещодавно для нього було придбано новий комп’ютер, кінопроектор та лазерний апарат. Це дає можливість демонструвати, наприклад, наближення до небесного тіла, політ боліду, падаючі зорі та багато інших цікавих небесних явищ та ефектів.

Володимир Гройсман у планетарії

«Планетарій є важливим історичним об’єктом нашого парку. Після завершення ремонту потрібно його вдосконалювати і додавати елементи, застосовуючи сучасні технологічні рішення, - зауважує міський голова Володимир Гройсман. – Саме цим і займається адміністрація парку. Я вдячний за те, що вони фокусуються на проблемах, які є важливими. З кожним роком у Центральному парку все більше наводиться порядку, але мені дуже хочеться, щоб ми його повністю відреконструювали – замінили покриття доріжок, добавили елементи благоустрою, нові атракції, і не обов’язково це мають бути атракціони – можуть бути цікаві місця чи маршрути. Необхідно його модернізувати та оновити, однак і зберегти його самобутність».



Переглядів: 7985
Поширень: 0