У 1913 році, коли у місті з’явився перший трамвай, ніхто і не думав, що через сто років вінницьке ТТУ обслуговуватиме 43-кілометрову мережу лише трамвайних колій, у самих вагонах працюватиме WI-FI, а загалом трамваї, тролейбуси та автобуси ТТУ будуть щороку перевозити 160 мільйонів пасажирів. Якщо на початку XX-го сторіччя Вінниця мала лише 7 трамвайних вагонів, то сьогодні ТТУ обслуговує 131 трамвай, 23 стомісних автобуси та 129 тролейбусів.

За останні кілька років ТТУ отримало фактично нове життя. У трамвайному депо замінено весь рухомий склад чеських трамваїв на швейцарські, на базі ТТУ було з нуля створено підрозділ «Муніципальний автобусний парк», у складі якого сьогодні вже налічується 23 сучасні низькополі автобуси, поступово оновлюється і модернізується тролейбусний парк, розвивається матеріально-технічна база. До того ж незабаром планується закупити ще 40 тролейбусів та 30 автобусів за кредитні ресурси під державні гарантії.

Напередодні сторічного ювілею вінницького трамваю, яке буде відзначатись цієї п’ятниці, трамвайне депо відвідали голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан та міський голова Володимир Гройсман.

У ТТУ запрацював мийний комплекс для трамваїв

Нещодавно тут завершилось будівництво сучасного мийно-прибирального комплексу для трамваїв. Дільниця для мийки трамвайних вагонів обладнана двома миючими самохідними машинами «Кёрхер», придбаними за рахунок Швейцарської Конфедерації в рамках реалізації проекту «Цюріхські трамваї для м. Вінниці».

Встановлена у мийному комплексі система оборотного водопостачання і водопідготовки з підігрівом та системами очистки води дозволяє зменшити споживання водопровідної води на 90%, а також використовувати дощові і талі води. А система опалення та вентиляції дозволяє забезпечувати роботу корпусу протягом всього року, а не лише у теплий період, як було раніше. «Роботою цього комплексу ми знімемо цілу низку проблемних питань, особливо це стосується миття транспорту у зимовий період, - зазначає голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан. - Сьогодні підприємством робиться значний крок у покращенні надання якості послуг з перевезень муніципальним транспортом».

За добу комплекс може прийняти до 60 трамваїв, адже перехід від ручної роботи по миттю трамваїв на механізовану дозволяє це робити в рази швидше. Відтак, відтепер вінницькі трамваї стануть ще більш комфортними та зручними для пасажирів. «Питання естетичного вигляду транспорту на сьогоднішній день є однією із вимог оцінки роботи Трамвайно-тролейбусного управління. Транспорт має бути охайний, чистий і доглянутий. Це для нас є принциповим, - зауважив Володимир Гройсман. - Ми отримали підтримку уряду щодо реалізації двох проектів, які є надзвичайно важливими для міста – добудова трамвайного кільця вулиця Келецька – Західний автовокзал та оновлення рухомого складу автобусів і тролейбусів. Їх реалізація підніме на якісно новий рівень питання пасажирських перевезень в місті і дасть новий поштовх до розвитку громадського транспорту у Вінниці».

На підприємстві розпочали працювати над покращенням умов і для самих працівників. У новому мийному комплексі створено побутові приміщення для обслуговуючого персоналу, які складаються з роздягальні, душової кабіни, санвузлів та приміщення для сушки спецодягу.

Окрім того, протягом останніх кількох місяців капітально відремонтовано їдальню та проведено ремонт клубу. ​



Переглядів: 6756
Поширень: 0