Третій місяць у центральному парку імені Горького в тестовому режимі працює карткова система оплати за відвідування атракціонів. Вінниця – перше місто не лише в Україні, а й на всьому пострадянському просторі, де запроваджується така практика. Повноцінно система запрацює вже в наступному році у новому сезоні.

У вінницькому парку продовжується оптимізація роботи усієї системи атракціонів. Тут налагоджено чіткий контроль за технічним станом каруселей, встановлено відеоспостереження, що дозволяє знімати багато конфліктних питань та контролювати операторів, які працюють біля атракціонів.

Впровадження пластикової картки – це ще один крок керівництва парку до вдосконалення його роботи. Завдяки новій системі можна відстежити кількість та час надання послуг, обсяг виручки на кожному окремому атракціоні. Як наслідок, адміністрація парку отримала реальний інструмент оперативного виявлення можливих фінансових зловживань.

Ця система зручна у використанні і дозволяє уникнути багатьох неприємних моментів, вважає керівництво парку. Маючи розрахункову картку, людині не треба стояти в чергах до кас та купувати квитки на різні атракціони, в залежності від ціни на них. Не доведеться займатися й обміном квитків, якщо дитина захоче покататися на одному атракціоні замість іншого. Поклавши на картку певну суму, людина сама вибирає, залежно від бажання і настрою своїх дітей, коли, в якій послідовності і на яких атракціонах кататися.

Ця система допоможе й батькам контролювати дітей, які самі ходять до парку розважитись та відпочити. Раніше батьки не могли дізнатись, чи дійсно дитина витратила гроші на атракціон. Тепер ця проблема зникне.

Карткова система поширюється на всі атракціони парку, незалежно від їх форм власності. Всі вони підключені до єдиної комп’ютерної бази. Платіжна карта призначена для багаторазового використання, термін її дії не обмежений. Таку картку можна буде придбати у всіх касах парку, тут також можна буде поповнювати її баланс. В майбутньому це можна буде робити й через мережу Інтернет. Також у касах та на зчитувальних пристроях біля атракціонів можна дізнаватися про залишок коштів. Щоб оплатити відвідування атракціону, людині потрібно буде прикласти картку до зчитувального пристрою на стійці контролю. Завдання людини, яка працює біля атракціону, полягатиме лише в обслуговуванні техніки і контролем за дотриманням правил поводження на каруселі.

«Сьогодні система працює в тестовому режимі. Біля атракціонів встановлено спеціальне обладнання, виготовлені пластикові розрахункові картки. Поки що ці картки не продаються відвідувачам, їх мають лише оператори – працівники атракціонів, які суміщають функції операторів, білетерів та касирів – вони приймають кошти у відвідувачів і проводять пластиковою картку по спеціальному пристрої, який знімає з картки кошти. Це все фіксується за допомогою системи відеоспостереження, яка була встановлена на кожному атракціоні ще два роки тому», – розповідає директор КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.

З весни 2014 року відвідувачі парку зможуть придбати собі пластикову картку для оплати атракціонів. Вона коштуватиме 10 гривень. За словами Ігоря Любовського квитки на атракціони вінницького парку нині є найнижчими в Україні. У новому сезоні підприємство облаштує робочі місця для касирів, встановить там спеціальне обладнанням. На атракціонах з найбільшим навантаженням обладнають пропускні турнікети, які також будуть підключені до загальної системи. А ще в майбутньому планується система знижок та бонусів.


Переглядів: 7334
Поширень: 0