У відкритті Форуму взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, Перший заступник голови обласної Ради Ігор Кревський, начальник управління у справах сім’ї та молоді Олена Стоялова, Перший секретар посольства Азербайджанської Республіки в Україні Субхан Гусейнлі, керівник представництва Міністерства Внутрішніх справ Азербайджанської Республіки в Україні Акбар Юсифов, молодіжна делегація з Азербайджану, яку очолює керівник Головного управління молоді і спорту в місті Баку Рагіф Аббасов, національні та міжнародні експерти з питань міжнародного молодіжного співробітництва, лідери громадських організацій і студентського самоврядування, журналісти.

У Вінниці розпочав роботу Україно-Азербайджанський молодіжний форум

«Молодь є стратегічним ресурсом будь-якої держави,- зауважила Любов Спірідонова у вступному слові.- І ступінь залучення молоді до прийняття рішень, можливості молоді реалізувати свої здібності і найсміливіші інноваційні ідеї визначають темпи розвитку наших країн.

Я впевнена, що сьогоднішній форум стане ще одним кроком до розвитку і поглиблення нашого партнерства».

У Вінниці розпочав роботу Україно-Азербайджанський молодіжний форум

За її словами, на Вінниччині, згідно останнього перепису населення, проживають більше 700 азербайджанців. В університетах міста Вінниці освіту здобувають більш ніж 70 студентів. Всього ж в Україні нараховується понад 45 тисяч громадян азербайджанської національності. Консолідація їх у суспільне життя зі збереженням національної самобутності є важливим напрямком державної етнополітики , конкретним втіленням завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння.

Важливим є і той факт, що молодіжний Форум проводиться незадовго до засідання міжурядової комісії України та Республіки Азербайджан, де обговорюватиметься співпраця наших держав у різних сферах.

У Вінниці розпочав роботу Україно-Азербайджанський молодіжний форум

Співпраця між нашими країнами надала можливість вінницьким студентам і лідерам молодіжних організацій відвідати Республіку Азербайджан. Про цю поїздку залишилися найяскравіші і теплі спогади, а головне - цінний досвід.

Підсумком даного форуму буде розробка документу, який визначить основні напрямки співпраці в сфері молодіжної політики між Україною та Республікою Азербайджан на найближче майбутнє та на перспективу. Конструктивні дискусії, нові ідеї та ініціативи знайдуть своє практичне втілення в нових проектах та будуть сприяти укріпленню довіри, взаєморозуміння та розширювати співпрацю між Україною та Азербайджанською Республікою.


Переглядів: 3567
Поширень: 0