Муніципальний будинок про провулку ЩорсаПрограма «Муніципальне житло м. Вінниця» діє у місті вже п’ятий рік. Її основне завдання – забезпечення вінничан якісним і доступним житлом – повною мірою відповідає стратегічним пріоритетам і цілям Стратегії розвитку «Вінниця-2020». За період дії цієї програми у Вінниці побудовано два будинки. На провулку Щорса завершуються роботи по третій багатоповерхівці.

«На даний час 140-квартирний житловий будинку на провулку Щорса вже зведений. Зовнішні та внутрішні інженерні мережі прокладено більш ніж на 80%. На сьогоднішній день в будинку штукатуряться стіни, утеплюються і оздоблюються фасади. Основні роботи по цьому будинку будуть завершені в грудні 2013 року. Водночас у зв’язку з настанням осінньо-зимового періоду роботи по завершенню оздоблення фасадів та благоустрою будуть завершені у І півріччі 2014 року», – розповідає директор департаменту економіки і інвестицій Галина Якубович.

В муніципальному будинку 81 однокімнатна квартира, 39 – двокімнатних та 20 – трьокімнатних. Вартість 1 кв.м складає 5300 грн. Вона одна з найнижчих у місті. Тому муніципальне житло залишається одним з найпривабливіших на первинному ринку нерухомості Вінниці.

Муніципальний будинок у ВінниціУ цьому будинку квартири вперше реалізуються за двома житловими програмами – міською та державною. 86 квартир можна було придбати в рамках програми «Муніципальне житло м.Вінниця», решту, 54 квартири, через загальнодержавну програму здешевлення іпотечних кредитів. На даний час вже укладено 48 іпотечних кредитних договорів по державній програмі, загальна сума наданого кредиту – близько 9,4 млн. грн.

В рамках муніципальної програми проведено 9 турів жеребкування та визначено 54 її учасника. Переважно це молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни, а також працівники різних бюджетних установ.

«Завдяки програмі «Муніципальне житло м. Вінниця» житлові умови вдалося поліпшити 204 вінницьким родинам, – зауважив перший заступник міського голови Володимир Кістіон. – Вартість квадратного метра у таких будинках одна з найдешевших не лише на території Вінниці, а й у Вінницькому регіоні. Муніципальне житло – це напрямок, який ми повинні постійно розвивати, а кількість таких будівельних майданчиків збільшувати, щоб вінничани мали можливість поліпшувати свої житлові умови».

На сьогоднішній день тривають роботи з визначення місця розташування наступного муніципального будинку. Детальніше про програму «Муніципальне житло» можна дізнатися на офіційному сайті міської ради у розділах «Муніципальне житло» і «Доступне житло».


Переглядів: 5712
Поширень: 0