Учениця 11¬-В класу Богдана Богословська розповіла про проведений моніторинг щодо раціонального використання електроенергії в школі. «Ми підрахували, що 75 % вікон у школі – пластикові, 68 % ламп – люмінесцентні, – каже дівчина. - Тож, можна стверджувати, що наша школа є досить економним споживачем, але в той же час ще є до чого прагнути».

У 34-й школі учням розповіли про застосування енергозберігаючих технологій

Під час заходу був представлений і проект фундації Pausi «Комплексні підходи до комунального енергозбереження». За участь в ньому школа отримала кілька електронних автоматичних змішувачів води, які вже встановлені у закладі.

Вчитель фізики Роман Балабан впевнений, що діти, яким розповіли про особливості енергозбереження, будуть раціонально використовувати різні види енергії як в школі, так і в дома. На його думку, це дозволить зменшити її споживання і, в той же час, скоротити фінансові витрати.

Ще у школі триває виставка малюнків школярів «Збережемо енергію – збережемо країну». Тут також можна побачити макет будинку з сонячними батареями на даху, екосумки, зроблені руками школярів, брошури, грамоти та подяки за участь у програмах з енергоефективності.



Переглядів: 13254
Поширень: 0