Напередодні дня Святого Миколая громадська організація «Розвиток.Розвиток» за сприяння Вінницької міської ради проводить фестиваль дитячої творчості та таланту «Крок до мрії». Генеральний партнер фестивалю – Фонд Порошенка за підтримки Петра та Олексія Порошенко.

Дерево дитячих мрій

«Я знаю, як діти щороку чекають Святого Миколая, бо в мене також є діти і вони, незважаючи на те, що вже досить дорослі, чекають дива у цей день й це диво має відбутись для кожної дитини не зважаючи ні на що. Святий Миколай – дає шанс і дорослим повірити у дива й порадіти разом із нашими дітьми, тому що лише віра у чисте й світле дає нам надію на краще майбутнє», - вважає меценат Петро Порошенко.

Цього року фестиваль стартував 2 грудня з благодійної акції для дітей міста Вінниці «Долоні дитини візьми в свої руки!». Як і у попередні роки, ГО «Розвиток.Розвиток» дарує можливість вінничанам відчути себе у ролі Святого Миколая та закликає їх приєднатися до благородної справи.

Громадська організація «Розвиток.Розвиток» спільно з торговим центром «Sky Park» створили символічне дерево дитячих мрій. Це магічне зимове дерево вкрите фотографіями двадцяти маленьких вінничан. Поряд з фото розміщені їхні долоньки, на яких малеча власноруч написала свої побажання Святому Миколаю.

Дерево дитячих мрій

Це дітки, які проживають поряд з нами у нашому місті, ходять у вінницькі школи. Проте життя склалось так, що вони у своєму маленькому віці повинні долати певні труднощі, перешкоди, обмеження. Серед цих дітей є діти-сироти, діти з багатодітних малозабезпечених сімей. Але перш за все, вони - діти, і у них є свої бажання та мрії.

Громадська організація «Розвиток.Розвиток» звернулась до дорослих: «Згадайте себе у дитинстві. Як ми з нетерпінням чекали на подарунки та вірили у дива. Тож сьогодні ми самі можемо створити диво для цих дітей, простягнувши свою дорослу руку назустріч здійсненню дитячої мрії».

Дерево дитячих мрій буде знаходить на території ТЦ «Sky Park» до 19 грудня. Усі бажаючі можуть прийти сюди та придбати подарунок комусь із цих дітей. Для тих, хто захоче відчути себе у ролі Святого Миколая організатори підготували символічні долоньки. Придбавши подарунок дитині, від свого імені можна буде написати побажання цій дитині, допомогти їй відчути підтримку та небайдужість дорослих.

На відкриття дерева дитячих мрій також прийшли ті, хто вже вирішив допомогти учасникам акції у здійсненні їх мрій. Так, третій рік поспіль у ролі Святого Миколая виступила приватний підприємець Ольга Данилюк. Вдруге підтримує благодійну місію акції голова жіночого департаменту ВОПП «Удар Віталія Кличка» Людмила Станіславенко.

Приємним сюрпризом цьогорічної акції є те, що у ролі Святого Миколая цього року також виступатимуть діти. Зокрема учні 6-і класу школи-ліцею №7 прийняли рішення про участь у акції та також обрали з учасників акції дитину, якій вони придбають бажаний для неї подарунок.

ГО «Розвиток.Розвиток» вірить у те, що кожна дитина отримає таку «руку підтримки», а можливо й не одну.

Розуміючи те, що учасників акції всього 20, а бажаючих долучитися до акції вінничан набагато більше, ГО «Розвиток.Розвиток» запрошує усіх приносити до дерева бажань й інші подарунки на свій розсуд та по своїм можливостям – цукерки, іграшки, книги, одяг тощо. Ці подарунки організатори передадуть онкохворим дітям, які перебувають у лікарні.

Протягом всієї акції поряд з деревом прийматимуть подарунки та розповідати відвідувачам ТРЦ «Sky Park» про місію акції студенти-волонтери, яких організує «Студентський парламент Вінниччини».

Підведення підсумків благодійної акції «Долоні дитини візьми в свої руки» пройде 19 грудня о 16.00 на майдані Незалежності. Усі подарунки, зібрані в рамках акції, будуть передані у цей день особисто дітям.

Другим етапом стане фестиваль дитячої творчості та таланту «Крок до мрії», який проходитиме 14-15 грудня у Будинку офіцерів. За словами Ірини Борзвої у конкурсі зможуть взяти участь діти від 5 до 16 років. Конкурсанти змагатимуться у трьох номінаціях: вокал, сценічне мистецтво і хореографія. Для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, участь у конкурсі безкоштовна. Решта охочих сплачуватимуть організаційний внесок згідно обраної номінації.

Офіційне закриття фестивалю відбудеться 19 грудня на майдані Незалежності, о 16.00 в атмосфері свята, музики, веселощів та розваг.



Переглядів: 5723
Поширень: 0