Як уже повідомлялось, вранці 2 грудня з ініціативи міського голови Володимира Гройсмана було створено громадську раду Вінницького Євромайдану, яка координує усі мирні акції. Вже в обід на площі Театральній було створено необхідні умови, щоб вінничани могли вільно висловлюватись і обмінюватись думками.

А під вечір на вінницький Євромайдан прийшов міський голова Володимир Гройсман. Виступаючи перед присутніми, він ще раз наголосив, що вінничани визначились із своїм вибором – і цей вибір європейський, та засудив жорстоке побиття студентів у Києві в ніч проти суботи.

Володимир Гройсман, Євромайдан у Вінниці

«Вінниця – це європейське місто. Коли мене запитують, що змінюється у Вінниці, я завжди кажу – люди. Ми не маємо стояти осторонь процесів, які відбуваються, і наша задача – забезпечити можливість вам вільно збиратися, щоб вас ніхто не утискав, і ви могли висловлювати свою позицію, – з такими словами звернувся Володимир Гройсман до учасників Євромайдану. – Тепер тут є сцена, гарячий чай: все по домашньому і з любов’ю до кожного з вас. Ця сцена ваша, не моя. Ви маєте право на цьому майдані робити все, що вважаєте за необхідне. У мене є тільки єдине побажання – щоб все було тільки у мирний спосіб».

В\'ячеслав Узєлков, Євромайдан у Вінниці

Підтримати учасників мирної акції прийшов відомий боксер В’ячеслав Узєлков: «Я – за європейську державу, за своє рідне місто – Вінницю, яке дуже люблю. Я з вами і закликаю вас любити свою країну та місто», – зазначив він і попросив усіх присутніх на Євромайдані не піддаватись на будь-які провокації. Адже буквально за декілька хвилин до цього по вул. Соборній пройшли люди у масках із димовими шашками та петардами. Вінницького чемпіона підтримав і журналіст Юрій Басюк, який намагався стати між учасниками акції і цими молодиками і в нього влучила петарда: «Я закликаю вас, будьте обережні і не реагуйте, їхня головна мета – викликати у вас агресію. Не піддавайтесь. А ще знайте, що нас дуже підтримують європейці. Вчора в Кракові понад тисячу людей, переважно поляків, мітингували за нашу з вами євроінтеграцію. На мітингу у Франкфурті вчора поліція зняла з себе шоломи і повернулася обличчям до людей, які також за нашу євроінтеграцію».

Микола Янченко, Євромайдан у Вінниці

Справжньою несподіванкою була поява на сцені Народного Кума України Миколи Янченко, який заспівав для усіх присутніх.



Переглядів: 6114
Поширень: 0