На заході були присутні керівний склад Повітряних Сил ЗС України на чолі з командувачем генерал-лейтенантом Юрієм Байдаком, представники органів місцевої влади, силових відомств регіону, працівники та військовослужбовці частин Вінницького гарнізону.

У Вінниці відбулись урочистості з нагоди 22 ріниці збройних сил України

Під час вітальної промови командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Юрій Байдак зазначив, що відповідно до Державної комплексної програми реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року, затвердженої Президентом України – Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України у вересні цього року, протягом найближчого часу буде здійснено перехід нашої армії на нову структуру та систему управління Збройними Силами.

Максимальна увага буде зосереджена на інтенсифікації бойової підготовки та підвищенні вишколу особового складу, оснащенні Збройних Сил України сучасними зразками озброєння та військової техніки, забезпеченні соціальних гарантій військовослужбовців та їх родин, – наголосив генерал-лейтенант Юрій Байдак.

У Вінниці відбулись урочистості з нагоди 22 ріниці збройних сил України

За його словами, впродовж 2013 року підготовка Повітряних Сил Збройних Сил України була спрямована на набутті органами військового управління, з’єднаннями та військовими частинами бойових спроможностей для виконання конкретного переліку завдань за різними стандартами підготовки. Визначені підрозділи авіації, зенітних ракетних та радіотехнічних військ двічі брали участь у дослідницьких двосторонніх командно-штабних навчаннях, під час яких відпрацьовувалися питання вдосконалення перспективної системи управління Збройних Сил. Поряд із цим Повітряні Сили брали активну участь в міжнародних авіаційних показах в Угорщині, Польщі, Словаччині та Чехії. Крім того, вже п’ятий рік поспіль українські льотчики успішно виконують завдання українсько-данської операції “Північний сокіл”.

У Вінниці відбулись урочистості з нагоди 22 ріниці збройних сил України

Командувач привітав усіх військовослужбовців, працівників, ветеранів Повітряних Сил та членів їхніх сімей зі святом, подякував за роботу і службу та побажав доброго здоров’я, миру і злагоди, щастя і процвітання, наснаги та нових звершень під час виконання відповідальних завдань щодо зміцнення боєздатності Збройних Сил України.

З нагоди свята генерал-лейтенант Юрій Байдак вручив кращим військовослужбовцям нагороди від Міністра оборони України та начальника Генерального штабу Збройних Сил України. Крім того низку офіцерів було заохочено від імені органів місцевої виконавчої влади. Отримали свої подарунки і переможці конкурсу дитячого малюнку “Як я захищатиму Батьківщину”, що проходив у Вінницькому гарнізоні та приурочувався до Дня Збройних Сил України.

У Вінниці відбулись урочистості з нагоди 22 ріниці збройних сил України

Упродовж урочистостей святковий настрій присутнім дарували творчі колективи Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України, Вінницького міського палацу дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної та 60-го гарнізонного Будинку офіцерів.



Переглядів: 6689
Поширень: 0